Wat zou een mantelzorgwoning kosten? Ontdek de mogelijkheden, voordelen en prijzen

Wanneer kom je in aanmerking voor een mantelzorgwoning? Wat zou een mantelzorgwoning kosten? Wie betaalt ‘m dan? Of hoe financier je zoiets? Zomaar een aantal vragen die wellicht in je opkomen naarmate je wat ouder wordt en nadenkt over de kwaliteit van leven in de toekomst. Echter, de kosten en regels die bij het bouwen van een mantelzorgwoning komen kijken, kunnen wellicht wat overweldigend zijn. Onze specialisten helpen je graag verder.

 

Geldersche Houtbouw is specialist in het bouwen van maatwerk mantelzorgwoningen, schuren, overkappingen, garages, recreatiegebouwen en stallen. We helpen dan ook graag bij het realiseren van ook jouw project. Kom eens kijken in de showroom, bekijk onze producten ter inspiratie of vraag direct een vrijblijvende offerte aan. Ontdek de mogelijkheden.

 

Wanneer kom je in aanmerking voor een mantelzorgwoning?

Denk je erover om een mantelzorgwoning in je tuin te laten plaatsen voor je ouders op leeftijd? Of ben je op zoek voor jezelf? Bij het laten bouwen van een mantelzorgwoning komen - naast de mantelzorgwoning kosten - wat regels kijken waar je je aan moet houden. Een groot voordeel is dat steeds meer gemeenten het goed vinden als er een dergelijke woning gebouwd wordt met oog op de toekomst. Sinds 2015 is er zelfs vaak geen vergunning meer nodig. Een voorwaarde is dan wel dat de woning echt alleen gebruikt wordt voor mantelzorg. De bewoners ervan moeten dus zorg nodig hebben. Als de gemeente daar om wat voor reden dan ook aan twijfelt, moet je een verklaring van een huisarts of andere zorgverlener kunnen laten zien. Voordat je in aanmerking komt voor een mantelzorgwoning moet je aan een aantal algemene eisen voldoen. Iedere gemeente kan daarnaast ook nog eigen regels hanteren.

 

 • Je moet de minimale AOW-leeftijd bereikt hebben.
 • Je moet een bestaand gebouw gebruiken óf een nieuw gebouw neerzetten volgens de regels voor bouwen in de achtertuin. Is de tuin bijvoorbeeld niet groter dan 100 m2, dan mag de woning maximaal de helft hiervan zijn. Buiten de bebouwde kom mag een woning niet groter zijn dan 100 m2.
 • De bewoners van de hoofdwoning en de mantelzorgwoning moeten een familieband hebben.
 • De woonsituatie in het algemeen mag niet slechter worden.
 • Je moet genoeg parkeerruimte hebben op eigen grond.
 • Je mag de belangen van bewoners en bedrijven in de omgeving niet schaden.
 • De mantelzorgwoning moet veilig en levensloopbestendig zijn en voldoen aan de eisen in het bouwbesluit.

In alle gevallen geldt dat na afloop van de mantelzorg de extra woning weer moet verdwijnen. Tenzij je ervoor kiest om de eigen badkamer en keuken te verwijderen, dan mag de aanbouw of het bijgebouw blijven staan. Dit om te voorkomen dat mantelzorgwoningen worden verhuurd.

 

mantelzorgwoning kosten

 

Met of zonder vergunning bouwen

Wie het besluit genomen heeft om een mantelzorgwoning te laten bouwen - nog los van de mantelzorgwoning kosten, kan dus vaak met alleen een doktersverklaring uit de voeten. Als je liever het bijgebouw ook na afloop laat staan, is het wel verstandig om een vergunning aan te vragen. Dit kan via het Omgevingsloket online. Als de gemeente dan akkoord gaat, mag de aanbouw inclusief voorzieningen blijven staan. De gemeente kan daar wel voorwaarden aan stellen, bijvoorbeeld dat je de mantelzorgwoning niet mag verhuren.

 

Omdat iedere gemeente dus verschillende aanvullende regels kan hanteren, is het verstandig om van te voren na te vragen welke eisen zij stellen. Zo krijg je vooraf al een duidelijk beeld of je vergunningsaanvraag kans maakt. Staat jouw gemeente geen mantelzorgwoning toe? Vraag dan je gemeente om te kijken naar het beleid van andere gemeenten. Misschien zijn ze bereid het beleid te versoepelen. Als de gemeente je omgevingsvergunning weigert en je bent het er niet mee eens, dan kun je beroep gaan bij de rechtbank.

 

Wat zou een mantelzorgwoning kosten?

Een veelgestelde vraag: “wat zou een mantelzorgwoning kosten?”. Goede vraag. De prijzen die genoemd worden lopen immers nogal eens (flink) uiteen. Geldersche Houtbouw bouwt maatwerk mantelzorgwoningen en andere houten bijgebouwen. Omdat ieder project bij ons uniek is, communiceren we geen vaste prijzen. Om de simpele reden dat ieder van onze klanten uiteenlopende wensen en eisen heeft en zich in een andere omgeving (en dus andere regels na te leven heeft) bevindt. Wil je graag een prijs weten van een mantelzorgwoning? Neem dan contact op met ons of kom langs in onze showroom. Onze verkoopadviseurs hebben ook allemaal praktische ervaring in het werkveld, dus ze weten waar ze over praten. We nemen graag jouw zorgen uit handen, ook als het gaat om vergunningsaanvragen, een compleet kostenplaatje en meer. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden. We helpen je graag verder!

 

Mantelzorgwoning financieren: wat zijn de mogelijkheden?

Wanneer je wél graag een mantelzorgwoning wil laten bouwen, maar de mantelzorgwoning kosten niet in één keer kunt of wilt betalen, zijn er gelukkig meerdere mogelijkheden. Je kan je mantelzorgwoning namelijk financieren door middel van een doorlopend krediet, een persoonlijke lening, koop op afbetaling en in enkele gevallen is een financiering via de huidige hypotheek mogelijk. Wil je meer weten over deze mogelijkheden? Onze adviseurs denken graag vrijblijvend met je mee. Op onze jarenlange ervaring kun je vertrouwen. Jaarlijks bouwen we meer dan 300 houten bijgebouwen.

 

mantelzorgwoning kosten 1

 

Voordelen van Geldersche Houtbouw

Wist je dat al meer dan 2.500 opdrachtgevers je voor gingen? Meer dan 700 van hen beoordeelden ons. Zij geven ons een hoog cijfer - iets waar we bijzonder trots op zijn. Lees direct hun lovende recensies. Naast een betrouwbare partner zijn er meer voordelen als je voor Geldersche Houtbouw kiest. We zetten de meest interessante op een rij.

 

 • Je hebt de mogelijkheid tot het krijgen van een volledige rondleiding door onze grote werkplaats en complete showroom.
 • Er wordt prefab gebouwd, waardoor we maar kort op jouw kavel aan het werk hoeven te zijn. Gemiddeld staat alles zelfs binnen 1,5 week.
 • Omdat we werken met unieke producten communiceren we geen prijzen op onze website. Echter, we maken graag een vrijblijvende offerte voor je met scherpe prijzen.
 • Jouw prefab onderdelen krijgen dankzij de overdekte werkplaats niet te maken met lange periode van regen of droogte.

 

Kom langs of vraag een vrijblijvende offerte aan

Wil je het liefst vandaag nog weten wat een mantelzorgwoning kosten zou en ‘m laten bouwen? Of wil je je wensen met een van onze ervaren adviseurs in onze ruime showroom bespreken? Waar je ook voor komt of naar op zoek bent: je bent van harte welkom. Neem direct contact op voor het maken van een afspraak, zodat je zeker weet dat je geholpen wordt als je langskomt. Uiteraard kun je ook direct een vrijblijvende offerte op onze website aanvragen. We denken graag met je mee!Maatwerk is onze standaard

Maak een afspraak voor passend advies
Maak een afspraak

Recensies

Klanten vertellen. Bekijk welk cijfer klanten ons geven!
info@gelderschehoutbouw.nl 0342 44 00 34

Recensies

Klanten vertellen. Bekijk welk cijfer klanten ons geven!
Bekijk recensies