Houten overkapping en schuur laten bouwen?

 

Een houten overkapping en schuur bieden samen een hoop voordelen. Daarnaast ziet dit er ook nog eens erg fraai uit. Geldersche Houtbouw zorgt voor de meest prachtige houten overkappingen en schuren passend bij jouw tuin. Wil je meer weten over onze mogelijkheden? Lees verder!

 

Wat is een overkapping precies?

Je hebt vast weleens gehoord van een houten overkapping bij je schuur. Dit is simpelweg een ruimte in de achter- of voortuin die overdekt is met een kap en vaak gesloten is aan de wanden, met een open voorzijde. Op deze manier profiteer je van vele voordelen. Zo zorgt een overkapping voor een fijn buitenleven, hoogstwaarschijnlijk zit je graag in de tuin met een overkapping en wordt deze vaak gebruikt als ultieme ontspanningsplek.

 

 

Houten schuur met overkapping op maat

 

 

Waarom kiezen voor een houten overkapping en schuur?

Naast het feit dat een houten overkapping erg mooi staat bij de schuur in je tuin, is een overkapping zeer handig. Je kunt een lange tijd van het jaar in de tuin zitten. De overkapping zorgt ervoor dat je beschut zit en dat je lekker in de schaduw kunt zitten, maar tegelijkertijd geniet je van het weer. Plaats simpelweg een fijne loungeset neer en klaar is kees! Daarnaast biedt deze combinatie een hoop opbergruimte. En als je houten overkapping groot genoeg is, kun je deze zelfs gebruiken als carport of om je fiets, scooter o.i.d. op te bergen.

 

Hoe groot moet de houten overkapping worden?

Het is van belang dat je goed uitzoekt wat de beste grootte is voor de houten overkapping en schuur in jouw tuin. Vaak onderschat je de grootte van een schuur of overkapping en kom je er later achter dat deze groter moest of juist teveel ruimte inneemt in de tuin. Kijk dus vooral naar het doel van de overkapping; wat wil je hier plaatsen of opbergen? Wil je een eettafel plaatsen, een loungeset of misschien grotere objecten? Ook wil je natuurlijk comfortabel kunnen zitten. Baseer de afmetingen dus altijd op de inrichting.

 

In principe mag je je houten overkapping en schuur altijd bouwen, maar in sommige gevallen is het goed om navraag te doen bij de gemeente. Het kan namelijk zijn dat je een vergunning nodig hebt voor de plannen van je overkapping. Veel gemeenten hanteren een maximum bebouwing in de achtertuin van 30 m² of 50% van het oppervlak. Het oppervlak van bestaande aanbouwen of tuingebouwen telt daarin mee.

 

 

houten overkapping en schuur

 

Een exclusieve houten overkapping met schuur

Wil je een unieke tuin? Kies dan voor een houten overkapping en schuur van Geldersche Houtbouw. Wij zorgen voor een exclusieve op maat gemaakte houten overkapping. Samen kijken we naar jouw wensen en wat die ook maar zijn, wij realiseren ze voor je. Binnen no-time heb je een echte eyecatcher in de tuin. En zo zijn er vele mogelijkheden op het gebied van houten overkappingen en schuren.

 

Een overkapping van hout wordt vaak ook gecombineerd met een schuur of carport, dit is een veel gevraagde combinatie. Je combineert dan namelijk twee tot zelfs drie verschillende gebruikstoepassingen in slechts één houten bijgebouw. Niets is ons teveel gevraagd. Ben je benieuwd naar onze eerder opgeleverde projecten? Neem hier een kijkje.

 

Een vrijblijvende offerte aanvragen

Hebben we je overtuigd om een houten overkapping bij je schuur te laten bouwen? Leuk! Graag gaan we voor je aan de slag. Je hoeft enkel een vrijblijvende offerte aan te vragen. Vervolgens nemen wij contact met je op en kunnen we alle mogelijkheden en plannen bespreken. Heb jr vragen? Stel deze gerust en neem contact op.Maatwerk is onze standaard

Maak een afspraak voor passend advies
Maak een afspraak

Recensies

Klanten vertellen. Bekijk welk cijfer klanten ons geven!
info@gelderschehoutbouw.nl 0342 44 00 34

Recensies

Klanten vertellen. Bekijk welk cijfer klanten ons geven!
Bekijk recensies