Verlichting schuur: dit zijn tips en mogelijkheden! | Geldersche Houtbouw

Verlichting schuur: dit zijn tips en mogelijkheden!

De juiste verlichting voor uw schuur hangt af van uw gebruikersbehoeften.

U wilt uw comfortabele schuur ook in het donker kunnen gebruiken, en u wilt iets kunnen zien in de wat donkerdere hoekjes. Begrijpelijk! Daarom moet u zorgen voor de juiste schuur verlichting. Mogelijkheden zijn er in ieder geval genoeg. Maar hoe kiest u nu uit al die opties de beste verlichting voor uw schuur? Laat u inspireren door de tips in dit artikel.

TIP: Wilt u een complete schuur met verlichting laten bouwen? Neem contact op met Geldersche Houtbouw en kies voor volledige ontzorging, van ontwerp tot realisatie!

Led verlichting schuur

Led verlichting schuur

Tegenwoordig behoort de led schuur verlichting tot de populairste opties. En dat is niet voor niets. Led verlichting is immers super energiezuinig, en heeft een onwijs lange levensduur. Dat maakt het ook onderhoudsvriendelijk, omdat het lampje zelden vervangen hoeft te worden. Led is over het algemeen wat duurder, maar is een goede investering voor lange termijn. Dit type verlichting sluit perfect aan bij uw duurzame houten schuur.

Daar houden de voordelen van led schuur verlichting nog niet op. Een ander groot pluspunt is namelijk dat het in tal van kleurtinten verkrijgbaar is. Van felle en witte lichten tot de wat warmere gele lichten. U kunt tevens kiezen voor dimbare led verlichting in de schuur.

Tl-verlichting schuur

Tl-verlichting schuur

De tl-buis in de schuur was jarenlang een van de meest geziene opties, mede dankzij de lage energiekosten en de hoge lichtopbrengst. We kennen het ook wel als dat ‘super felle en witte licht’. Klust u graag in de avonduren in uw schuur? Dan is tl een prima optie. 

Wel belangrijk om te weten is dat tegenwoordig toch vaak de voorkeur uitgaat naar led in plaats van tl, omdat daarmee dezelfde helderheidsniveaus bereikt kunnen worden. Zoekt u echter een tijdelijke, goedkope oplossing, dan doet tl-verlichting prima dienst.

Lamp schuur op batterij

Lamp schuur op batterij

Dan hebben we ook nog de schuur lamp op batterij of accu, die voornamelijk van pas komt als tijdelijke (nood)verlichting. Nadeel is dat batterijen vervangen of opgeladen moeten worden. Wel is dit soort verlichting vaak draagbaar / verplaatsbaar, wat juist goed van pas kan komen in een schuur. U heeft bovendien geen vaste stroomvoorziening nodig. U kunt daarnaast als buitenlamp kiezen voor verlichting op zonne-energie.

Slimme verlichting in schuur

Slimme verlichting in schuur

Er zijn nog wel meer soorten schuur verlichting te benoemen, maar over het algemeen zien we dat led schuur verlichting tegenwoordig de standaard is. Dit is zelfs te koop als slimme verlichting, en dat kan handig zijn. Heeft u uw schuur bijvoorbeeld al afgesloten, ligt u op de bank en twijfelt u of u het licht heeft uitgedaan? Via uw smartphone kunt u dit controleren. Ook kunt u de schuur lamp op afstand activeren. Handig!

Vraag direct een vrijblijvende offerte voor uw nieuwe houten schuur aan

Bent u enthousiast geworden en benieuwd wat Geldersche Houtbouw voor u kan betekenen? Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor uw nieuwe houten schuur!

Wij begrijpen dat het kiezen van de perfecte schuur een belangrijke beslissing is, en we willen u graag helpen bij elke stap van het proces. Met onze jarenlange ervaring en vakmanschap zorgen we ervoor dat uw houten schuur aan al uw wensen voldoet, of het nu gaat om extra opbergruimte, een gezellige buitenlounge of een multifunctionele werkruimte.

Laat ons weten wat uw ideeën zijn, en ons team staat klaar om een op maat gemaakte offerte voor u samen te stellen. Wacht niet langer en laat uw tuindromen werkelijkheid worden met Geldersche Houtbouw!

Stap 1 van 2

Afmetingen
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 64 MB.
  Welke schuur verlichting is het meest praktisch?

  Welke schuur verlichting is het meest praktisch?

  Het antwoord op deze vraag kunt u het beste zelf geven, namelijk op basis van uw gebruikersbehoeften. Gebruikt u uw schuur vooral om te klussen, dan is wat feller licht het meest praktisch. Geniet u in uw schuur graag van rust, met uitzicht op uw tuin? Dan kan een gezellige sfeerverlichting uitkomst bieden. Denk dus goed na over de kleurtonen en kies eventueel voor dimbare verlichting in de schuur, zodat u eenvoudig af kunt wisselen. De keuze voor duurzame led verlichting is bovendien altijd een goed idee.

  Lichtplan maken voor uw schuur

  Lichtplan maken voor uw schuur

  Het opzetten van een slim lichtplan voor uw schuur is wat dat betreft echt een vak apart. U kunt bijvoorbeeld uw schuur op papier uittekenen en met markers en een legenda aangeven waar welke soort lichtbron zou moeten komen. Houd er rekening mee dat het niet altijd mogelijk is om na het bouwen van de schuur het lichtplan nog aan te passen. Of eigenlijk om dit op ‘een nette manier’ aan te passen, zonder zichtbare gaten en kabels achter te laten.

  Denk vooraf na over de schuur verlichting!

  Denk vooraf na over de schuur verlichting!

  Is de schuur nog niet gebouwd? Dan adviseren we u om vooraf te bedenken wat u precies zou willen qua schuur verlichting. Zo kunnen noodzakelijke kabels netjes weggewerkt worden en kan de bron direct op de juist plek aangesloten worden. Dat geldt zowel voor de binnen- als buitenverlichting.

  Schuur met verlichting laten bouwen door Geldersche Houtbouw

  Schuur met verlichting laten bouwen door Geldersche Houtbouw

  Wilt u een schuur met verlichting laten bouwen? En kunt u wel wat hulp gebruiken bij het opzetten van een lichtplan voor uw schuur? Bij Geldersche Houtbouw hebben we ervaring en weten we waar u allemaal aan moet denken. Zo zit u achteraf niet met een vervelend donker hoekje te kijken. 

  Kies voor een verlichte schuur die helemaal bij u past, met een schuur op maat van Geldersche Houtbouw. Wij zijn uw partner van ontwerp tot realisatie en zorgen voor een schuur die zonder twijfel een lichtpunt in uw tuin is! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of plan een bezoek in onze showroom voor inspiratie.

  Geeft ruimte. Voor elkaar. Om te genieten.

  Realistische visuals
  Realistische visuals
  Het eindresultaat is tekenend voor u.
  3000+ gebouwen
  3000+ gebouwen
  Deze ervaring telt door in ieder project.
  Hoge bouwsnelheid
  Hoge bouwsnelheid
  Moderne, gecontroleerde productie.
  Hoge waardering
  Hoge waardering
  Een 9+ door meer dan 900 klanten.