Veranda bouwen of laten bouwen: stappenplan! | Geldersche Houtbouw

Veranda bouwen of laten bouwen: stappenplan!

U kunt het bouwen van uw houten veranda zelf doen of uitbesteden.

Een houten veranda is mooi, praktisch en voegt waarde toe aan uw woning. Een goede keuze voor liefhebbers van de open overkapping. Wilt u een veranda bouwen of laten bouwen? Dan bent u vast benieuwd naar hoe u dit het beste aanpakt. Van ontwerp tot realisatie, in dit artikel presenteren we u handige veranda bouwen tips inclusief stappenplan. Voor u het weet staat uw nieuwe veranda te stralen in uw tuin!

Wat kost een veranda bouwen?

Wat kost een veranda bouwen?

Een van de meeste gestelde vragen is toch wel wat het bouwen van een veranda gaat kosten. Goed om te weten is dat u dit zo goedkoop of duur kunt maken als u zelf wilt. Prijskaartjes van €1.500 tot 25.000, het komt allemaal voorbij als u tal van opties, zoals de bouwmarktprijzen en het luxe segment gaat vergelijken.

Belangrijk om te weten is dat het vaak een goed idee is om te investeren in kwalitatief bouwmateriaal. Daar plukt u op lange termijn de vruchten van. Daarnaast hangt het prijskaartje af van de afmetingen en overige persoonlijke wensen. Neem gerust contact met ons op als u benieuwd bent naar een vrijblijvende offerte op maat.

Stappenplan: Houten veranda bouwen of laten bouwen

Stappenplan: Houten veranda bouwen of laten bouwen

Als u een veranda wilt bouwen, dan is het een goed idee om te overwegen om dit uit te besteden. Zo weet u zeker dat u kiest voor een professioneel resultaat. Maar ook als u de klus in eigen handen neemt, doorloopt u een aantal basisstappen, die áltijd slim zijn om te volgen. Laten we eens kijken naar die stappen en aanvullende tips.

1. Bepaal omvang, doel en wensen

1. Bepaal omvang, doel en wensen

U begint natuurlijk met te bepalen waar uw nieuwe veranda precies moet komen. Soms is die keuze logisch, en is het een verlengstuk van het huis. Maar soms kiest u ook voor een wat kleiner oppervlak, of wilt u een bepaalde vorm aanbrengen, zoals een L-vorm of U-vorm. En daarnaast moet u natuurlijk bepalen hoever de veranda moet uitsteken. Wilt u er bijvoorbeeld een zitje onder zetten, of gebruikt u de veranda alleen om droog thuis te komen? Het doel heeft invloed op de omvang. Om een beter beeld te krijgen van de omvang, kunt u de ruimte bijvoorbeeld met lint afzetten.

TIP: Wilt u inspiratie opdoen en een goed beeld krijgen bij verschillende maten veranda’s? Kom dan vrijblijvend naar de showroom van Geldersche Houtbouw in Kootwijkerbroek!

2. Denk na over het design

2. Denk na over het design

Heeft u eenmaal besloten waar de veranda precies gaat komen, dan is het tijd om na te denken over het ontwerp. Bij Geldersche Houtbouw zijn we gek op hout als materiaal van een veranda. Dit heeft een natuurlijk karakter, is harstikke duurzaam en prachtig om te zien. Het wordt dusdanig bewerkt dat het uitstekend tegen extreme weersomstandigheden kan. Zo krijgt u geen last van vochtplekken, schimmel en houtrot. Ook kan het hout geverfd worden in iedere gewenste RAL-kleur. Normaal gezien is een veranda open, maar als u graag wilt dan kunt u deze ook laten afwerken met glazen pui. Denk ook na over het dak. Van een plat dak tot een (licht) schuin dak met dakpannen of van glas, er zijn tal van opties.

Vraag direct een vrijblijvende offerte voor uw nieuwe houten veranda aan

Bent u enthousiast geworden en benieuwd wat Geldersche Houtbouw voor u kan betekenen? Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor uw nieuwe houten veranda!

Wij begrijpen dat het kiezen van de perfecte veranda een belangrijke beslissing is, en we willen u graag helpen bij elke stap van het proces. Met onze jarenlange ervaring en vakmanschap zorgen we ervoor dat uw houten veranda aan al uw wensen voldoet, of het nu gaat om extra opbergruimte, een gezellige buitenlounge of een multifunctionele werkruimte.

Laat ons weten wat uw ideeën zijn, en ons team staat klaar om een op maat gemaakte offerte voor u samen te stellen. Wacht niet langer en laat uw tuindromen werkelijkheid worden met Geldersche Houtbouw!

Stap 1 van 2

Afmetingen
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 64 MB.
  3. Werk het eerste ontwerp uit

  3. Werk het eerste ontwerp uit

  Tijd om uw gedachtespinsels uit te werken tot een realistisch en haalbaar design. Dit kunt u zelf doen, maar juist hier komt vaak het moment dat het prettig is om het uit te besteden. Zeker als u niet vast wil zitten aan bepaalde standaarden. Kies voor een veranda op maat en laat een professional uw wensen omzetten in een uitvoerbaar ontwerp. Diegene weet ook wat nodig is qua fundering, en denkt wellicht aan dingen waar u zelf niet aan had gedacht op basis van uw persoonlijke ontwerp. Bij Geldersche Houtbouw gaan we graag met u om tafel zitten om uw veranda dromen op papier te zetten.

  4. Controleer of vergunningen nodig zijn

  4. Controleer of vergunningen nodig zijn

  De veranda wordt gezien als aanbouw, en vaak mag u deze zonder vergunning plaatsen (tot een bepaalde afmeting). Dit hangt echter af van de gemeente waarin u woont, het reeds bebouwde gedeelte en soms ook andere factoren. U kunt dit navragen bij uw gemeente. Wanneer u kiest voor Geldersche Houtbouw als partner voor het bouwen van uw veranda, dan nemen wij het vergunningsproces voor u uit handen.

  5. Ontwerp definitief maken, planning en realisatie

  5. Ontwerp definitief maken, planning en realisatie

  Het is tijd om de laatste aanpassingen aan uw ontwerp te doen, zodat u 100% tevreden bent. Daarna kunt u ook nadenken over de planning. Bespreek dit met uw veranda specialist en geef uw voorkeuren aan. Wanneer u het veranda bouwen in eigen hand neemt is het belangrijk om rekening te houden met de levertijden van materialen. Zodra de hele planning vaststaat, is het tijd om aan de slag te gaan met het veranda bouwen. Dit kunt u dus zelf doen, of uit handen geven aan een gespecialiseerd bedrijf zoals Geldersche Houtbouw.

  Houten veranda laten bouwen: Geldersche Houtbouw!

  Houten veranda laten bouwen: Geldersche Houtbouw!

  Zonder zorgen de veranda van uw dromen laten realiseren? Het kan als u kiest voor Geldersche Houtbouw! U maakt een afspraak in onze showroom voor inspiratie en een persoonlijk adviesgesprek. We werken uw ideeën uit tot een 3D-design en bouwen uw veranda prefab op in onze eigen, grote werkplaats. Zodra alle elementen gereed zijn komen we naar u toe om uw prachtige veranda op te bouwen. Neem contact met ons op voor meer informatie, een vrijblijvende prijsindicatie of het plannen van een showroombezoek.

  Geeft ruimte. Voor elkaar. Om te genieten.

  Realistische visuals
  Realistische visuals
  Het eindresultaat is tekenend voor u.
  3000+ gebouwen
  3000+ gebouwen
  Deze ervaring telt door in ieder project.
  Hoge bouwsnelheid
  Hoge bouwsnelheid
  Moderne, gecontroleerde productie.
  Hoge waardering
  Hoge waardering
  Een 9+ door meer dan 900 klanten.