Tuinhuis bouwen | Geldersche Houtbouw

Tuinhuis bouwen

Tuinhuis bouwen: stappenplan & tips

U kunt uw eigen tuinhuis bouwen of u kunt dit uitbesteden.

Voortaan maximaal genieten in uw eigen tuin? Overweeg dan absoluut een tuinhuis! Deze verfraait uw tuin en zorgt er tevens voor dat u een comfortabele uitvalsbasis heeft. Maar hoe creëert u het perfecte tuinhuis? In dit artikel geven we u tuinhuis bouwen tips. We helpen u daarnaast met een beknopt stappenplan. Voor u het weet staat uw nieuwe droom tuinhuis in uw tuin te stralen!

Wat kost een tuinhuis bouwen?

Wat kost een tuinhuis bouwen?

Tuinhuizen zijn er in alle soorten en maten, van schattige tuinhuisjes die vooral fungeren als loungeplek, tot de meest uitgebreide tuinhuizen met aangebouwde carport, opbergruimte en tuinkantoor. Hoe ziet uw nieuwe tuinhuis eruit? Dat is alvast een goede eerste stap om over na te denken als u een tuinhuis wilt bouwen. Wilt u hulp bij het bouwen van het tuinhuis (of overweegt u om het uit te besteden), dan doet u er goed aan om alvast een vrijblijvende offerte aan te vragen. Lees hier meer over tuinhuis kosten.

Stappenplan: Tuinhuis bouwen of laten bouwen

Stappenplan: Tuinhuis bouwen of laten bouwen

Wilt u een tuinhuis bouwen, dan is uitbesteden erg fijn. U weet dan zeker dat u het overlaat aan een professionele partij, en geniet van garantie. Maar misschien bent u een bezige bij met twee rechterhanden, en pakt u dit klusje het liefste zelf aan. Dat kan natuurlijk ook! De stappen die we hieronder beschrijven zijn hetzelfde als u zelf het tuinhuis bouwt, dan wanneer u het zou uitbesteden bij Geldersche Houtbouw. Laten we eens kijken!

1. Bepaal omvang, doel en wensen

1. Bepaal omvang, doel en wensen

Weet u al waar uw nieuwe tuinhuis moet komen? Zet de ruimte eens af met linten om een goed beeld te krijgen van hoe dat eruit komt te zien. Misschien zit u vast aan een beperkte ruimte, of wilt u zich juist laten inspireren door wat u aan ruimte denkt nodig te hebben. Denk daarom eens op uw gemakje na wat het doel van het tuinhuis is. Alleen zitten en relaxen, ook knutselen en hobbyen, misschien wel werken aan een bureau? Combineren met een carport, extra opbergruimte voor fietsen en gereedschappen? Dit alles is mede bepalend voor de omvang en inrichting van uw nieuwe tuinhuis.

TIP: Wilt u inspiratie opdoen en zien wat er allemaal mogelijk is? Kom dan vrijblijvend naar de showroom van Geldersche Houtbouw in Kootwijkerbroek!

2. Kies materiaal, zoals hout en glas

2. Kies materiaal, zoals hout en glas

Het is nu het goede moment om na te denken over het materiaalgebruik. Een tuinhuis van hout is natuurlijk harstikke charmant, en zeker een aanrader! Maar ook dan zijn er nog genoeg mogelijkheden. Wat dacht u van de blokhut stijl, met een Zweeds rabat tuinhuis? Hierbij vallen de planken horizontaal over elkaar. Afgewerkt in originele houttinten, of juist antraciet? Ook dat is aan u! En wat dacht u van een grote raampartij, met één of meerdere schuifdeuren, zodat u in ieder seizoen het perfecte klimaat ervaart? Het kan allemaal!

3. Werk een eerste ontwerp uit

3. Werk een eerste ontwerp uit

Tijd om uw gedachten naar papier te vertalen. Dit is het juiste moment voor het maken van het eerste ontwerp. Het gaat hierbij echt om de basis, zoals de omvang, vorm, materialen, soort dak, fundering, et cetera. Soms zijn constructietekeningen nodig om de volgende stap te voltooien. Een eerste ontwerp geeft een goed beeld van het te verwachten resultaat.

Vraag direct een vrijblijvende offerte voor uw nieuwe houten tuinhuis aan

Bent u enthousiast geworden en benieuwd wat Geldersche Houtbouw voor u kan betekenen? Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor uw nieuwe houten tuinhuis!

Wij begrijpen dat het kiezen van het perfecte tuinhuis een belangrijke beslissing is, en we willen u graag helpen bij elke stap van het proces. Met onze jarenlange ervaring en vakmanschap zorgen we ervoor dat uw tuinhuis aan al uw wensen voldoet, of het nu gaat om extra opbergruimte, een gezellige buitenlounge of een multifunctionele werkruimte.

Laat ons weten wat uw ideeën zijn, en ons team staat klaar om een op maat gemaakte offerte voor u samen te stellen. Wacht niet langer en laat uw tuindromen werkelijkheid worden met Geldersche Houtbouw!

Stap 1 van 2

Afmetingen
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 64 MB.
  4. Kijk of vergunningen nodig zijn

  4. Kijk of vergunningen nodig zijn

  Het is van belang dat u checkt of vergunningen nodig zijn. U leest daar meer over in ons artikel over tuinhuis regels. Indien nodig regelt u die goedkeuringen, zodat u aan de slag kunt met de bouw van uw tuinhuis. Besteedt u het tuinhuis bouwen uit aan Geldersche Houtbouw? Dan heeft u geen omkijken naar het vergunningsproces. Wij controleren dit voor u en regelen indien nodig de juiste documenten.

  5. Ontwerp en planning definitief maken

  5. Ontwerp en planning definitief maken

  Dit is het moment om het ontwerp definitief te maken. Doe de laatste aanpassingen en check de kleinste details, zodat het design gereed is om uit te gaan voeren. Bovendien moet het om een haalbaar ontwerp gaan. Controleer meteen de planning en maak deze in orde. Houd rekening met eventuele materialen die u nog in moet kopen. En reken ook eventuele tegenslagen in, zeker als u geen ervaring heeft met het bouwen van een tuinhuis. Indien u het uitbesteedt, wordt de planning in overleg met u gemaakt.

  6. Klaar voor realisatie en oplevering

  6. Klaar voor realisatie en oplevering

  Zo, tijd om uw nieuwe tuinhuis op te bouwen. Voor u het weet geniet u in uw prachtige tuinhuisje van de groene omgeving. Ervaar rust, ruimte en comfort! Wilt u tijdens het bouwproces ook al maximale rust ervaren? Kies dan voor een professionele partner en besteedt het tuinhuis bouwen uit aan Geldersche Houtbouw.

  Tuinhuis laten bouwen: Geldersche Houtbouw!

  Tuinhuis laten bouwen: Geldersche Houtbouw!

  Volledig ontzorgd worden en het tuinhuis van uw dromen laten realiseren? Dan kun u uw tuinhuis laten bouwen door Geldersche Houtbouw. Onze ontwerpers zorgen ervoor dat u volledig tevreden bent, en onze bouwers gaan in onze eigen werkplaats aan de slag. Zodra alle prefab elementen gereed zijn, bouwen we uw tuinhuis bij u op. Meer weten of een afspraak maken voor een showroombezoek? Direct een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem contact met ons op en laat uw tuinhuis bouwen.

  Geeft ruimte. Voor elkaar. Om te genieten.

  Realistische visuals
  Realistische visuals
  Het eindresultaat is tekenend voor u.
  3000+ gebouwen
  3000+ gebouwen
  Deze ervaring telt door in ieder project.
  Hoge bouwsnelheid
  Hoge bouwsnelheid
  Moderne, gecontroleerde productie.
  Hoge waardering
  Hoge waardering
  Een 9+ door meer dan 900 klanten.