Schuur vloer mogelijkheden en tips | Geldersche Houtbouw

Schuur vloer mogelijkheden en tips

De juiste vloer voor uw schuur hangt af van design voorkeuren en gebruikersbehoeften.

U wilt een prachtige schuur laten bouwen op uw perceel. Denkt u ook aan de schuur vloer? Wie weet heeft u al een schuur en wilt u de vloer onderhanden nemen. Wat uw reden ook is, u bent benieuwd naar de schuur vloer mogelijkheden. In dit artikel zetten we een aantal interessante en praktische keuzes overzichtelijk voor u op een rijtje. Zo maakt u zelf een weloverwogen keuze welk type schuur vloer het beste bij u past.

TIP: Liever persoonlijk advies? Neem contact op met Geldersche Houtbouw en plan een afspraak in onze showroom voor het ontwerpen en realiseren van uw droomschuur.

Houten vloer schuur

Houten vloer schuur

Bij Geldersche Houtbouw zijn we fan van de houten schuur vloer, en dat om meerdere redenen. Ten eerste heeft hout een geweldige uitstraling. Het sluit goed aan bij het bouwwerk, dat zich vaak ergens op het perceel in de vrije natuur bevindt. Een houten vloer is super gezellig en geeft uw schuur een erg warm karakter.

Juist bij een houten schuur vloer is het extra belangrijk dat deze kwalitatief geplaatst wordt. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor speciaal behandeld hout dat ook goed weert tegen vocht, schimmels en houtrot. Zo kan die prachtige schuur vloer van hout jarenlang mee!

Betonvloer storten schuur

Betonvloer storten schuur

Ook de betonvloer is razend populair. Beton is duurzaam, onderhoudsarm en uitstekend bestand tegen zware belasting. Ook is het gemakkelijk schoon te maken. Wel is het qua uitstraling wat kouder en harder. Dat zorgt ervoor dat men het bijvoorbeeld prefereert in werkruimtes en opslagruimtes, maar niet per se in schuren met gezellige zitgedeeltes.

Wanneer u kiest voor een betonvloer, is het goed om zeker te weten dat dit hét is. Een beton schuur vloer is immers na storten niet zomaar meer te verwijderen. Wel kunt u bijvoorbeeld ook andere materialen, zoals hout of pvc, over de betonvloer laten leggen.

Tegelvloer in schuur

Tegelvloer in schuur

Tegels in de schuur kunnen een razend gezellige uitstraling hebben. Zo kiest u bijvoorbeeld voor een tof patroontje om meer sfeer te brengen in uw schuur. Tegels zijn eenvoudig schoon te maken, en u kunt er zelfs vloerverwarming onder laten leggen.

Houd er echter rekening mee dat schuur tegels op praktisch gebied niet altijd de beste keuze zijn. Zeker niet als u uw schuur gebruikt om te klussen. Hoe dat komt? Nou, als u bijvoorbeeld tijdens het klussen iets zwaars op de tegels laat vallen, dan kunnen deze beschadigen. U moet dan een tegel vervangen. Een tegel uit een hele hoge prijsklasse zou uitkomst kunnen bieden.

Overige schuur vloeren

Overige schuur vloeren

We hebben nu een aantal veel voorkomende opties van schuur vloeren benoemd. Er zijn natuurlijk nog veel meer keuzes. Van simpel grind of gravel voor tuinschuren (bijvoorbeeld gebruikt voor opslag van tuingereedschap), tot rubberen en schokabsorberende vloeren. Wilt u een goedkope schuur vloer met uitstraling, dan kan een vinyl schuur vloer een optie zijn. Ook een epoxy vloer is mogelijk, en dit behoort juist tot het luxe segment.

Vraag direct een vrijblijvende offerte voor uw nieuwe houten schuur aan

Bent u enthousiast geworden en benieuwd wat Geldersche Houtbouw voor u kan betekenen? Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor uw nieuwe houten schuur!

Wij begrijpen dat het kiezen van de perfecte schuur een belangrijke beslissing is, en we willen u graag helpen bij elke stap van het proces. Met onze jarenlange ervaring en vakmanschap zorgen we ervoor dat uw houten schuur aan al uw wensen voldoet, of het nu gaat om extra opbergruimte, een gezellige buitenlounge of een multifunctionele werkruimte.

Laat ons weten wat uw ideeën zijn, en ons team staat klaar om een op maat gemaakte offerte voor u samen te stellen. Wacht niet langer en laat uw tuindromen werkelijkheid worden met Geldersche Houtbouw!

Stap 1 van 2

Afmetingen
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 64 MB.
  Schuur vloer opfleuren met tapijt

  Schuur vloer opfleuren met tapijt

  Bent u momenteel niet tevreden over de vloer in uw schuur, dan kunt u overwegen om er iets aan te doen. Ook als u een nieuwe schuur laat bouwen is het belangrijk om vooraf goed na te denken over de vloer. Wilt u op een later moment iets veranderen aan uw schuur vloer? Overweeg dan bijvoorbeeld een tapijt voor een compleet andere look.

  Schuur vloer isoleren

  Schuur vloer isoleren

  Naast de uitstraling van uw vloer, is het erg belangrijk om deze goed te laten isoleren. Dit zorgt voor een langere levensduur van de vloer, omdat een goede schuur vloer vochtwerend is. Bovendien verliest u op deze manier ook minder warmte, en is het klimaat in uw schuur aangenamer. Dat is prettig voor uzelf, en ook voor de conditie van gereedschappen op termijn. En brengt u veel tijd door in uw schuur? Dan bespaart u met een goed geïsoleerde schuur vloer ook nog eens op de energierekening!

  Waar let u op bij het kiezen van een schuur vloer?

  Waar let u op bij het kiezen van een schuur vloer?

  Hierboven las u tussen de regels door al meerdere tips over waar u op let bij het kiezen van een schuur vloer. Hier sommen we nog een aantal punten voor u op.

  • Kijk naar het gebruik en de belasting, zodat de vloer bestand is tegen dat waar u de vloer / de schuur voor wilt gaan gebruiken.
  • Weeg prijs af tegen duurzaamheid. Soms is het slimmer om nu te investeren in goede (duurdere) isolatie, zodat u later financieel de vruchten plukt.
  • Laat u adviseren door een professional die ook klimaat, vochtigheid, ondergrond en andere factoren meeneemt bij het adviseren in een goede schuur vloer.
  • Zoek een goede balans tussen het praktische en de esthetiek. Het oog wil ook wat, maar u dient tevens rekening te houden met onderhoud en manier van gebruik.
  Schuur met vloer op maat? Geldersche Houtbouw!

  Schuur met vloer op maat? Geldersche Houtbouw!

  Spreken de schuur vloer mogelijkheden u aan en wilt u een prachtige schuur laten bouwen, met een vloer die tot in de puntjes bij uw esthetische en functionele wensen aansluit? Laat u adviseren door Geldersche Houtbouw! Wij zijn uw partner voor ontwerp en realisatie. We nodigen u van harte uit in onze showroom. Maak een afspraak, of vraag om meer informatie of een vrijblijvende offerte voor uw schuur met vloer op maat.

  Geeft ruimte. Voor elkaar. Om te genieten.

  Realistische visuals
  Realistische visuals
  Het eindresultaat is tekenend voor u.
  3000+ gebouwen
  3000+ gebouwen
  Deze ervaring telt door in ieder project.
  Hoge bouwsnelheid
  Hoge bouwsnelheid
  Moderne, gecontroleerde productie.
  Hoge waardering
  Hoge waardering
  Een 9+ door meer dan 900 klanten.