Schuur isoleren | Geldersche Houtbouw

Schuur isoleren

Wanneer en hoe schuur isoleren?

De schuur isoleren of niet? En zo ja, hoe dan; we bespreken het in dit artikel.

U bent op dit artikel terecht gekomen, omdat u overweegt om de schuur te isoleren. Misschien wilt u nog een nieuwe schuur bouwen, of twijfelt u of u uw huidige schuur zal isoleren? U kunt deze antwoorden in principe alleen zelf geven. Het goede nieuws is dat wij u wel meer inzicht kunnen geven, zodat u gemakkelijker een antwoord kunt formuleren. Laten we eens kijken naar veelgestelde vragen en (onze) antwoorden over schuur isoleren.

Nieuwe schuur isoleren of niet?

Nieuwe schuur isoleren of niet?

Indien u een nieuwe schuur gaat plaatsen, dan raden we bij Geldersche Houtbouw altijd aan om deze te isoleren. Dat heeft meerdere redenen. Ten eerste is het tegenwoordig helemaal niet lastig om dit direct tijdens het bouwproces te doen. Het gaat in één moeite door. Dit in tegenstelling tot wanneer u het op een later moment alsnog zou moeten doen. Bovendien staat goede isolatie tegenwoordig hoog aan mensen hun wensenlijstje. Wilt u ooit de woning met schuur verkopen, dan is uw perceel meer waard als uw schuur geïsoleerd is.

Bestaande schuur isoleren of niet?

Bestaande schuur isoleren of niet?

Overweegt u om uw bestaande schuur te isoleren? Of dit een goede keuze is, hangt af van tal van factoren. Eigenlijk komt het neer op het feit dat u moet investeren, en dat het isoleren van de schuur voor u de investering waard moet zijn. Hoe u dit bepaalt? Nou, als u bijvoorbeeld last heeft van kou (of hoge energierekeningen), omdat u regelmatig in de schuur te vinden bent, dan kan de schuur isoleren een uitstekende investering zijn. 

Gaat het echter om een oude schuur die u alleen gebruikt ter opslag? Dan is het wellicht zonde van het geld. Onderstaande voordelen en nadelen van schuur isoleren kunnen u helpen bij het maken uw keuze. 

Isolatie schuur voordelen

Isolatie schuur voordelen

Schuur isoleren biedt verschillende voordelen, waarvan we de belangrijkste en meest genoemde voordelen hieronder graag wat verder uitwerken.

 • Constante temperatuur: hoe beter de schuur geïsoleerd is, hoe fijner het klimaat. Dit komt vooral van pas als u regelmatig tijd in de schuur doorbrengt. In de winter zal het minder koud zijn, en in de zomer minder warm.
 • Energie besparen: u kunt om bovenstaand perikel op te lossen natuurlijk ook een kacheltje plaatsen, maar dit ziet u dan weer terug op de energierekening. De investering in isolatie betaalt uiteindelijk zichzelf terug.
 • Beschermen van opgeslagen items: hoe beter de schuur geïsoleerd is, hoe beter vocht buiten de deur blijft. Hierdoor zijn spullen beter tegen schimmel en vocht beschermd. Daar draagt de constante temperatuur tevens aan bij, want sommige spullen zijn erg gevoelig voor temperatuursveranderingen.
 • Schuur vorstvrij houden: dit voordeel benadrukken we graag nog even, want in sommige (oude) schuren komt de vorst erg gemakkelijk binnen.
 • Geluidsreductie: bent u geregeld met gereedschappen in uw schuur bezig, of speelt u een muziekinstrument? Goede isolatie helpt om het geluid te verminderen. Dat geldt zowel voor geluiden van binnen naar buiten als andersom.

Vraag direct een vrijblijvende offerte voor uw nieuwe houten schuur aan

Bent u enthousiast geworden en benieuwd wat Geldersche Houtbouw voor u kan betekenen? Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor uw nieuwe houten schuur!

Wij begrijpen dat het kiezen van de perfecte schuur een belangrijke beslissing is, en we willen u graag helpen bij elke stap van het proces. Met onze jarenlange ervaring en vakmanschap zorgen we ervoor dat uw houten schuur aan al uw wensen voldoet, of het nu gaat om extra opbergruimte, een gezellige buitenlounge of een multifunctionele werkruimte.

Laat ons weten wat uw ideeën zijn, en ons team staat klaar om een op maat gemaakte offerte voor u samen te stellen. Wacht niet langer en laat uw tuindromen werkelijkheid worden met Geldersche Houtbouw!

Stap 1 van 2

Afmetingen
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 64 MB.
  Isoleren schuur nadelen

  Isoleren schuur nadelen

  Nadelen van een schuur isoleren zitten hem vooral in de kosten, gezien het een flinke investering kan vergen. Dit hangt ook af van het gekozen isolatiemateriaal.

  • Kosten: hoe graag u ook de schuur wilt isoleren, u dient een investering te doen. Pas na die investering gaat u de vruchten plukken. Uw perceel wordt normaliter meer waard van een schuur die ook geïsoleerd is.
  • Ruimteverlies: vooral als het om het isoleren van bestaande schuren gaat, kan isolatie vaak wat ruimte binnenin in beslag nemen, waardoor u dus plek moet afgeven. Bij de nieuwste schuren kan dit vooraf al ingecalculeerd worden.
  • Ventilatieproblemen: dit is niet direct een nadeel, maar eerder een risico. Als het isoleren van de schuur onvakkundig gedaan wordt, kan het juist leiden tot vochtproblemen, wat vervolgens kan leiden tot houtrot en schimmel.
  Verschillende soorten schuren isoleren

  Verschillende soorten schuren isoleren

  Er bestaan natuurlijk ook verschillende schuren, dus hoe een schuur precies het beste geïsoleerd kan worden, varieert per schuur. Hieronder lichten we een aantal opties toe die regelmatig voorkomen en waar mensen hun twijfels over hebben.

  • Onverwarmde schuur isoleren: vaak wordt gedacht dat dit type schuur niet geïsoleerd hoeft te worden, maar om roest en schimmels tegen te gaan is het beter van wel. Er bestaan relatief goedkope doch effectieve oplossingen (voorkomt vorst).
  • Enkelsteens schuur isoleren: als u dit type schuur isoleert, moet u er rekening mee houden dat u ruimteverlies aan de binnenkant hebt. Om dit te beperken kiest u voor dun isolatiemateriaal, zoals PIR platen (schuur isoleren binnenkant).
  • Houten schuur isoleren: als er in de basis voor kwalitatief en thermisch gemodificeerd hout wordt gekozen, dan heeft het van zichzelf al een bepaalde isolatielaag. Vaak worden er extra houten latjes tegen de wand gezet, aangevuld met een isolatie naar keuze (in overleg, afhankelijk van gewenste isolatiewaarde).
  Bouwen en isoleren houten schuur? Geldersche Houtbouw!

  Bouwen en isoleren houten schuur? Geldersche Houtbouw!

  Wilt u een nieuwe schuur laten bouwen, een die uitstekend geïsoleerd is volgens de laatste maatstaven? Dan bent u bij Geldersche Houtbouw aan het juiste adres. Wij gebruiken thermisch gemodificeerd hout met een hoge duurzaamheidsklasse, en zorgen voor de juiste isolatie van uw kersverse schuur. Zo stijgt uw perceel in waarde en geniet u zelf van een prachtige schuur die van alle gemakken voorzien is. Meer weten? Maak een afspraak en kom langs in onze showroom of vraag een vrijblijvende offerte aan.

  Geeft ruimte. Voor elkaar. Om te genieten.

  Realistische visuals
  Realistische visuals
  Het eindresultaat is tekenend voor u.
  3000+ gebouwen
  3000+ gebouwen
  Deze ervaring telt door in ieder project.
  Hoge bouwsnelheid
  Hoge bouwsnelheid
  Moderne, gecontroleerde productie.
  Hoge waardering
  Hoge waardering
  Een 9+ door meer dan 900 klanten.