Fundering schuur | Geldersche Houtbouw

Fundering schuur

Het belang en de opties van schuur fundering

Fundering is de basis van een stevige schuur waar u jarenlang plezier van heeft.

Bij een huis vinden we het allen logisch om goede fundering te plaatsen. Bij een schuur is dit een ander verhaal. Sommige mensen twijfelen of schuur fundering noodzakelijk is, en waarom dan precies. Bij Geldersche Houtbouw raden we in veel gevallen schuur fundering aan, en we vertellen u graag waarom. Ook kijken we naar de aanbevolen opties van fundering maken in de schuur, zoals betonfundering en paalfundering.

Fundering schuur wel of niet nodig?

Fundering schuur wel of niet nodig?

Een schuur fundering is altijd aanbevolen. Dit hoeft niet meteen het stevigste van het stevigste te zijn, maar er moet in ieder geval altijd met een goede basis gewerkt worden. Dit voorkomt verzakking en verval op een later moment. Laten we eerst eens wat dieper inzoomen op het belang van schuur fundering.

Waarom schuur fundering plaatsen?

Waarom schuur fundering plaatsen?

Er zijn meerdere redenen te noemen waarom schuur fundering essentieel is. Ze komen allemaal op hetzelfde neer: verzakking voorkomen. Door eenmalig te investeren in goede schuur fundering, kunt u hoge kosten op termijn voorkomen.

 • Structurele stabiliteit: de fundering vormt het basisfundament van de schuur en draagt het hele gewicht. Een goede schuur fundering voorkomt verzakkingen, scheuren in muren en andere structurele problemen die ontstaan als gevolg van onvoldoende ondersteuning.
 • Bescherming tegen vocht en water: fundering zorgt sowieso voor bescherming, bijvoorbeeld tegen bodemverontreiniging en  grondwater. Vocht trekt al snel omhoog, en zal, vooral bij houtbouw, (op termijn) leiden tot problemen. Het zorgt bijvoorbeeld voor schimmelvorming, rotting en indirecte structurele schade.
 • Weerstand tegen grondbewegingen: door temperatuurveranderingen (warm en koud) kan materiaal ‘werken’, en dankzij fundering gaat het gebouw niet scheuren. Ook in gebieden met bodemerosie of aardbevingen zorgt fundering voor stabiliteit.

Wilt u de schuur goed verzekeren, dan is goede fundering vaak ook noodzakelijk voor de verzekering. Dat niet alleen, want goede schuur fundering zorgt ervoor dat uw bouwwerk langer meegaat. Dat maakt een schuur met fundering tevens duurzamer!

Fundering maken schuur: wat zijn de opties?

Fundering maken schuur: wat zijn de opties?

Beton is een goed materiaal voor fundering. Dat komt omdat het ten eerste sterk is, en dus het gebouw kan dragen. Ten tweede is het standvastig en stijf. Het zal niet zomaar zakken, stijgen of breken. Verder is het bestand tegen omgevingsinvloeden, zoals grondwater, vorst, schimmel en eventuele bodem chemicaliën.

Een schuur bouwen op betonplaat is een veel voorkomende techniek om fundering te plaatsen. Eén dikke plaat van beton is voldoende om de schuur te dragen Ook kan er ingezet worden op strokenfundering, die zoals de naam al doet vermoeden uit betonnen stroken bestaat. Strokenfundering is tevens geschikt voor houten schuren. De beste werkwijze hangt overigens af van de grootte (en het gewicht) van de schuur.

Ook de bodem is van belang voor het kiezen van de juiste schuur fundering. Zo is paalfundering populair in gebieden met ‘problematische’ bodemgesteldheid. Denk aan moerassige en natte gebieden, of klei- en veengrond met daaronder een zandlaag. Er bestaan nog meer manieren van fundering leggen. Laat u bij voorkeur adviseren door een professional, want die weet welk type fundering het beste bij uw grond en bouwwerk past.

Is zelf schuur fundering leggen een goed idee?

Is zelf schuur fundering leggen een goed idee?

Het plaatsen van goede schuur fundering is wat dat betreft echt een vak apart. Tenzij u hier enige kennis in heeft en ervaring mee heeft, is het in de meeste gevallen af te raden om dit zelf te doen. Waarom dat is? Indien u dit niet goed aanpakt, zal uw bouwwerk er op een later moment onder lijden. Zo kan deze scheuren gaan vertonen, verzakken of in het ergste geval helemaal instorten. En dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Als schuur fundering niet juist geplaatst wordt, is dat zeker een probleem. Vooral ook omdat dit niet zomaar te redden is. Wanneer men erachter komt dat de fundering geen goede basis vormt, is het vaak al te laat, en dat kan ten koste gaan van uw prachtige schuur.

Kies voor een fundering professional

Kies voor een fundering professional

Bij Geldersche Houtbouw zijn we gespecialiseerd in het bouwen van stevige, houten schuren. Voor het plaatsen van fundering werken wij samen met een bouwbedrijf, onze partner waar we op vertrouwen. En op wie we kunnen bouwen, letterlijk en figuurlijk! Het bouwbedrijf verzorgt de graafwerkzaamheden en legt de benodigde fundering nauwkeurig aan. Uiteraard wordt hierbij eerst gekeken naar de bodem, zodat er gekozen kan worden voor de juiste schuur fundering op uw grond. U heeft hier zelf geen omkijken naar.

Schuur met fundering bouwen? Geldersche Houtbouw!

Schuur met fundering bouwen? Geldersche Houtbouw!

Wilt u een schuur met de juiste fundering laten bouwen? Dan bent u bij Geldersche Houtbouw aan het juiste adres. Wij nemen het hele proces uit handen. Zo nodigen we u eerst uit in onze showroom, zodat we samen tot een prachtig ontwerp kunnen worden. U doet inspiratie op! Indien nodig regelen we de vergunningen voor u, en daarna zetten we de puntjes op de i. Zowel qua ontwerp als qua planning en fundering. 

Aan alles wordt gedacht. Terwijl wij uw prefab schuur in elkaar zetten, kan de fundering al geregeld worden. Zo kiest u met Geldersche Houtbouw voor een vlot proces, voor de creatie van een prachtige en stabiele schuur! Meer weten? Neem contact met ons op.

Vraag direct een vrijblijvende offerte voor uw nieuwe houten schuur aan

Bent u enthousiast geworden en benieuwd wat Geldersche Houtbouw voor u kan betekenen? Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor uw nieuwe houten schuur!

Wij begrijpen dat het kiezen van de perfecte schuur een belangrijke beslissing is, en we willen u graag helpen bij elke stap van het proces. Met onze jarenlange ervaring en vakmanschap zorgen we ervoor dat uw houten schuur aan al uw wensen voldoet, of het nu gaat om extra opbergruimte, een gezellige buitenlounge of een multifunctionele werkruimte.

Laat ons weten wat uw ideeën zijn, en ons team staat klaar om een op maat gemaakte offerte voor u samen te stellen. Wacht niet langer en laat uw tuindromen werkelijkheid worden met Geldersche Houtbouw!

Stap 1 van 2

Afmetingen
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 64 MB.

  Geeft ruimte. Voor elkaar. Om te genieten.

  Realistische visuals
  Realistische visuals
  Het eindresultaat is tekenend voor u.
  3000+ gebouwen
  3000+ gebouwen
  Deze ervaring telt door in ieder project.
  Hoge bouwsnelheid
  Hoge bouwsnelheid
  Moderne, gecontroleerde productie.
  Hoge waardering
  Hoge waardering
  Een 9+ door meer dan 900 klanten.