Schuur bouwen: tips en stappenplan! | Geldersche Houtbouw

Schuur bouwen: tips en stappenplan!

U kunt het laten bouwen van uw schuur uitbesteden.

Zou u graag een schuur op uw erf hebben? Goede keuze, want u heeft er veel voordeel aan! Zo geniet u van extra opbergruimte, hobbyruimte, knutselruimte, werkruimte, noem maar op! U kunt uw nieuwe schuur zelfs combineren met een overkapping. Hoe komt u tot de perfecte schuur? Van ontwerp tot realisatie, met de tips en stappen in dit artikel helpen we u graag bij het bouwen van uw nieuwe schuur!

Zelf schuur bouwen, of laten bouwen?

Zelf schuur bouwen, of laten bouwen?

Als u eenmaal heeft besloten dat u een schuur wilt bouwen op uw perceel, dan komt de vraag of u zelf met het project aan de slag gaat, of dat u dit uitbesteedt. Als u kiest voor deze laatste optie, betekent het natuurlijk niet dat u niet zelf mee kunt denken over het ontwerp. Integendeel, designkeuzes zijn aan u! Uiteraard kan een ervaren schuurbouwer wel met u meedenken. Bent u alvast benieuwd naar een vrijblijvende offerte? Geldersche Houtbouw is uw partner voor het laten bouwen van uw droomschuur, volledig naar eigen smaak.

Kosten schuur bouwen

Kosten schuur bouwen

We kunnen ons goed voorstellen dat de prijs voor uw houten schuur ook een rol speelt in de keuze voor zelf bouwen versus uitbesteden. Juist daarom is het een goed idee om een vrijblijvende offerte aan te vragen, zodat u alvast een indicatie heeft. Belangrijk om te weten is dat u uw nieuwe schuur zo goedkoop of duur kunt maken als u zelf wilt.

Stappenplan voor schuur bouw!

Stappenplan voor schuur bouw!

Of u nu zelf aan de slag gaat of het bouwen van uw nieuwe schuur uitbesteedt, u dient altijd na te denken over een aantal basisvragen. En er moeten altijd bepaalde stappen ondernomen worden. Hieronder zoomen we erop in. Doe er uw voordeel mee!

Stappenplan voor schuur bouw

Stap 1: Bepaal wensen en doel van de schuur

Uiteraard denkt u eerst goed na over uw wensen. Wilt u bijvoorbeeld een schuur waar u zich terug kunt trekken met gereedschappen? Of is deze juist echt bedoeld als opslagruimte van werktuigen, tuingereedschappen en voertuigen? Misschien wilt u de schuur combineren met een overkapping of tuinkamer, eventueel met glas? Of met een carport? De mogelijkheden zijn eindeloos, dus denk daar alvast over na.

TIP: Komt u eens langs in de showroom van Geldersche Houtbouw, in Kootwijkerbroek. Hier doet u inspiratie op voor uw nieuwe schuur.

 

Stap 2: Bepaal de omvang / kavelplek bij het huis

U weet nu waar u de schuur voor wilt gaan gebruiken, dus kunt u tevens bepalen welke omvang dan wenselijk is. Dit hangt natuurlijk ook af van de ruimte bij uw woning. Wilt u een houten schuur bouwen, beslis dan waar deze precies gaat komen in uw tuin. U kunt dit om een beter beeld te krijgen bijvoorbeeld afzetten met linten.

 

Stap 3: Denk na over de materiaalkeuze

Schuur bouwen hout of steen? Het is een van de eerste vragen die aan bod komt bij het ontwerpen van uw nieuwe schuur. Een houten schuur bouwen wordt vaak geprefereerd ten opzichte van steen, omdat het eenmaal past bij de ‘schuur look’. Bovendien kan het hout dusdanig behandeld worden dat het maximaal bestand is tegen schimmels, houtrot en brand. Indien vakkundig gebouwd isoleert een houten schuur uitstekend en gaat deze jarenlang mee. En de houten schuur ziet er ook nog eens mooi uit.

 

Stap 4: Maak een basisschets van het ontwerp

Start met een eerste schets van uw nieuwe schuur. Dit kunt u zelf doen, maar u kunt het ook uitbesteden. Geldersche Houtbouw staat voor u klaar voor het maken van een professionele schets. Een eerste schets is belangrijk, zodat u een goed beeld krijgt van het feit of uw nieuwe schuur design ook écht aansluit bij uw wensen.

 

Stap 5: Regel de benodigde vergunningen

Soms is een vergunning noodzakelijk, niet altijd. Lees op onze blog meer over de schuur bouwen regels of neem contact met ons op voor persoonlijk advies. Wanneer u uw schuur door Geldersche Houtbouw laat bouwen, verzorgen we indien gewenst de benodigde vergunningen voor u. Zo heeft u zelf nergens omkijken naar.

 

Stap 6: Finetune het ontwerp

Tijd om nog een keer in te zoomen op het ontwerp. Bent u tot in de puntjes tevreden, of wilt u nog zaken aanpassen? Dit is het moment! Het ontwerp van uw schuur verdient een volledige afwerking, zodat u 100% achter het design staat.

 

Stap 7: Zet de planning vast

Klaar met het schuur ontwerp? Dan kunt u de planning uitwerken. Denk aan de inkoop van materiaal, het plaatsen van de fundering, de opbouw en plaatsing van het dak, afwerking, et cetera. Zorg voor een realistische planning met haalbare deadlines en houd rekening met eventuele weersomstandigheden die het halen van de planning kunnen bemoeilijken.

 

Stap 8: Houten schuur bouwen

Alle voorbereidingen zijn getroffen, het is tijd voor de realisatie. Dit neemt u dus zelf in handen, volgens de eerder gemaakte planning. Of u besteedt het uit! Bijvoorbeeld bij Geldersche Houtbouw. Wij zorgen voor de realisatie van A tot Z. Van de fundering tot de kleinste details, zodat u snel geniet van uw prachtige, nieuwe schuur.

Vraag direct een vrijblijvende offerte voor uw nieuwe houten schuur aan

Bent u enthousiast geworden en benieuwd wat Geldersche Houtbouw voor u kan betekenen? Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor uw nieuwe houten schuur!

Wij begrijpen dat het kiezen van de perfecte schuur een belangrijke beslissing is, en we willen u graag helpen bij elke stap van het proces. Met onze jarenlange ervaring en vakmanschap zorgen we ervoor dat uw houten schuur aan al uw wensen voldoet, of het nu gaat om extra opbergruimte, een gezellige buitenlounge of een multifunctionele werkruimte.

Laat ons weten wat uw ideeën zijn, en ons team staat klaar om een op maat gemaakte offerte voor u samen te stellen. Wacht niet langer en laat uw tuindromen werkelijkheid worden met Geldersche Houtbouw!

Stap 1 van 2

Afmetingen
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 64 MB.
  Schuur laten bouwen: Geldersche Houtbouw!

  Schuur laten bouwen: Geldersche Houtbouw!

  Kunt u wel een partner gebruiken bij het bouwen van uw houten schuur? Geldersche Houtbouw staat voor u klaar. Wij bouwen prefab, wat betekent dat we alle elementen van uw nieuwe schuur vooraf gereed maken in onze eigen werkplaats. Zo zit u minimaal in de bouwrommel. Onze ervaren ontwerpers starten uiteraard met het uitwerken van uw droomconcept. Meer weten, langskomen in de showroom of benieuwd naar een vrijblijvende offerte voor schuur bouwen? Neem dan contact met ons op.

  Geeft ruimte. Voor elkaar. Om te genieten.

  Realistische visuals
  Realistische visuals
  Het eindresultaat is tekenend voor u.
  3000+ gebouwen
  3000+ gebouwen
  Deze ervaring telt door in ieder project.
  Hoge bouwsnelheid
  Hoge bouwsnelheid
  Moderne, gecontroleerde productie.
  Hoge waardering
  Hoge waardering
  Een 9+ door meer dan 900 klanten.