Recreatiewoning bouwen | Geldersche Houtbouw

Recreatiewoning bouwen

Recreatiewoning bouwen: stappenplan!

Met deze tips en stappen geniet u razendsnel van uw nieuwe recreatiewoning.

Droomt u ervan om uw eigen recreatiewoning te bouwen? Zodat u een plek heeft waar u zich terug kunt terugtrekken? Of misschien wel een vakantiehuisje om extra inkomsten mee te genereren? Wat uw reden ook is, u wilt natuurlijk een comfortabele, luxe en mooie recreatiewoning! En daar komt Geldersche Houtbouw om de hoek kijken! Wij ontwerpen en realiseren uw droom, samen met u, aan de hand van een aantal stappen. Lees mee en ontdek hoe we samen uw recreatiewoning op maat tot stand laten komen!

Stappenplan voor recreatiewoning bouwen

Stappenplan voor recreatiewoning bouwen

Soms kiest u voor een recreatiewoning op een vakantiepark waarbij u zelf geen keuze heeft in de inrichting. Zonde toch, het is uw geld! Hoe gaaf zou het daarom zijn als u de volledige vrijheid heeft? Wilt u uw recreatiewoning op een stuk grond in de natuur laten bouwen? Wie weet heeft u ergens een fantastische kavel opgekocht. Maar ook een recreatiewoning op eigen terrein behoort natuurlijk tot de mogelijkheden. Bekijk het stappenplan voor recreatiewoning bouwen en ontdek of het bij u past.

1. Nadenken over het doel en uw wensen

1. Nadenken over het doel en uw wensen

Waar wilt u de recreatiewoning voor gaan gebruiken? Waar moet het bouwwerk qua esthetiek en functionaliteit aan voldoen? Daar denkt u goed over na. Pas wanneer u dit weet, kunt u uw wensen door vertalen naar een uitvoerbaar ontwerp. Graag inspiratie opdoen en weten wat mogelijk is? Kom dan langs in onze showroom!

2. Bepaal welke vormgeving wenselijk is

2. Bepaal welke vormgeving wenselijk is

U kunt alvast nadenken over de basis. Een recreatiewoning van hout is sowieso een goede keuze, omdat het geassocieerd wordt met een vakantiegevoel. Zweeds rabat, ook bekend als de blokhutstijl, is helemaal gewild! Past perfect bij een natuurlijke omgeving. Naast het bouwmateriaal, bepaalt u tevens hoeveel daglicht wenselijk is, welke kleuren mooi zijn, of u een plat dak of schuin dak wilt, welke vorm – zoals rechthoekig of L-vorm – het mooiste uitkomt op uw perceel. U kunt dit voor de beeldvorming ook afzetten met lint.

3. Het eerste ontwerp uitwerken

3. Het eerste ontwerp uitwerken

U weet nu grotendeels wat u wilt, dus is het tijd om dit op papier te zetten. U kunt dit het beste door een professional laten doen die ervaring heeft met ontwerpprogramma’s. Bij Geldersche Houtbouw hebben we ontwerpers in huis die uw wensen omzetten naar een overzichtelijk ontwerp. Door uw potentiële recreatiewoning op papier in te tekenen, krijgt u een goed beeld bij het te verwachten resultaat. Kijk vooral naar de grote lijnen, zoals vormen en grootte. Details kunnen later namelijk nog uitgewerkt worden.

4. Zoek uit of u een vergunning nodig heeft

4. Zoek uit of u een vergunning nodig heeft

Een recreatiewoning in eigen achtertuin kunt u soms zonder vergunning plaatsen, maar in veel gevallen zal u voor een recreatiewoning wel een vergunning nodig hebben. Navraag doen of dit (laten) uitzoeken is sowieso niet verkeerd. Wanneer u kiest voor Geldersche Houtbouw als partner voor het realiseren van uw recreatiewoning, dan zoeken wij dit indien gewenst voor u uit. Tevens regelen we dan indien mogelijk de juiste vergunningen. U heeft daar dan dus zelf geen omkijken naar.

Vraag direct een vrijblijvende offerte voor uw nieuwe houten recreatiewoning aan

Bent u enthousiast geworden en benieuwd wat Geldersche Houtbouw voor u kan betekenen? Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor uw nieuwe recreatiewoning!

Wij begrijpen dat het kiezen van de perfecte recreatiewoning een belangrijke beslissing is, en we willen u graag helpen bij elke stap van het proces. Met onze jarenlange ervaring en vakmanschap zorgen we ervoor dat uw houten recreatiewoning aan al uw wensen voldoet, of het nu gaat om extra opbergruimte, een gezellige buitenlounge of een multifunctionele werkruimte.

Laat ons weten wat uw ideeën zijn, en ons team staat klaar om een op maat gemaakte offerte voor u samen te stellen. Wacht niet langer en laat uw tuindromen werkelijkheid worden met Geldersche Houtbouw!

Stap 1 van 2

Afmetingen
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 64 MB.
  5. Finetunen van design en planning

  5. Finetunen van design en planning

  Alle papieren zijn geregeld, in principe kan de bouw van start! Nu alleen nog even de puntjes op te i zetten, zodat uw ontwerp tot in de kleinste details naar wens is. Ook is dit het moment om de planning rond te maken. Bij Geldersche Houtbouw denken we graag met u mee, zodat u zo snel mogelijk kunt genieten van uw prachtige recreatiewoning. Wij werken prefab en doen dus een groot gedeelte in onze eigen werkplaats, zodat het werk in het begin flink vooruit gaat, zonder dat u daar zelf iets van merkt. Handig!

  6. Recreatiewoning laten realiseren

  6. Recreatiewoning laten realiseren

  Wij wekken uw prefab recreatiewoning dus in onze bouwplaats tot leven. En zodra alle elementen gereed zijn, komen wij naar u toe om de recreatiewoning op te bouwen. Binnen de kortste keren ervaart u alle rust en ruimte! Na het bouwen van uw recreatiewoning lopen we deze uiteraard nog met u door, zodat u zeker weet dat alles goed is. Daarna is het tijd om te genieten van uw eigen, rustgevende en comfortabele droomplek.

  Recreatiewoning bouwen op eigen terrein

  Recreatiewoning bouwen op eigen terrein

  Zoals u leest, bouwen we bij Geldersche Houtbouw uw recreatiewoning prefab in onze eigen, grote werkplaats. Dat biedt voordelen! Ten eerste kunnen we hiermee de prijs drukken. Daarnaast is het fijn dat u op uw eigen terrein niet in de bouwrommel en herrie zit. Want doordat alle elementen van uw recreatiewoning in onze werkplaats voorbereid worden, hebben we slechts kort te tijd nodig om deze bij u op locatie in elkaar te zetten.

  Recreatiewoning bouwen prijs

  Recreatiewoning bouwen prijs

  Het bouwen van een recreatiewoning kunt u zo goedkoop of duur maken als u zelf wilt. Dat hangt natuurlijk ook af van de grootte en complexiteit van het bouwwerk. Bij Geldersche Houtbouw geven we u graag een vrijblijvende offerte op basis van uw wensen. Zo krijgt u alvast een idee van wat u mag verwachten. U bent ook meer dan welkom in onze showroom in Kootwijkerbroek, waar u inspiratie op kunt doen. Wij knopen dan graag persoonlijk een gesprek met u aan. De koffie staat klaar!

  Recreatiewoning bouwen? Geldersche Houtbouw!

  Recreatiewoning bouwen? Geldersche Houtbouw!

  Wilt u een recreatiewoning bouwen op eigen terrein? Bent u benieuwd naar de kosten en spreekt onze werkwijze u aan? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons enthousiaste team staat klaar om u te begeleiden van begin tot eind, zodat u die uiterst comfortabele en adembenemende recreatiewoning krijgt. Voor u het weet geniet u van die welverdiende vakantie in uw eigen stekje.

  Geeft ruimte. Voor elkaar. Om te genieten.

  Realistische visuals
  Realistische visuals
  Het eindresultaat is tekenend voor u.
  3000+ gebouwen
  3000+ gebouwen
  Deze ervaring telt door in ieder project.
  Hoge bouwsnelheid
  Hoge bouwsnelheid
  Moderne, gecontroleerde productie.
  Hoge waardering
  Hoge waardering
  Een 9+ door meer dan 900 klanten.