Mantelzorgwoning plattegrond, hier moet je op letten bij een handige indeling!

Mantelzorgwoning plattegrond

Mantelzorgwoning plattegrond: hoe deelt u het in?

Regels mantelzorgwoning plattegrond

Regels mantelzorgwoning plattegrond

Voordat u allerlei bijzondere ideeën voor de mantelzorg inrichting door uw gedachten laat gaan, is het in de eerste plaats belangrijk om op te hoogte te zijn van de regels voor een mantelzorgwoning. Deze dient namelijk in de basis te voldoen aan een aantal eisen:

 • De mantelzorgwoning mag vergunningsvrij maximaal 100 m2 groot zijn.
 • Alleen de begane grond mag gebruikt worden als leefruimte.
 • Een verdieping toevoegen mag wel, maar mag alleen gebruikt worden als opslag.
 • Wilt u afwijken van bovengenoemde regels, dan is een vergunning noodzakelijk.
 • De mantelzorgwoning wordt geplaats op het perceel bij de hoofdwoning.
Indeling mantelzorgwoning: laat uw creativiteit los!

Indeling mantelzorgwoning: laat uw creativiteit los!

Afgezien van bovengenoemde basisregels, kunt u uw creativiteit de vrije loop laten als het aankomt op de inrichting van uw nieuwe mantelzorgwoning. Een grote woonkamer en leefkeuken in één, of liever afzonderlijke vertrekken? Een rolstoelvriendelijke badkamer met steunen bij het toilet? Of een heerlijk ligbad? Aan u de keuze. Met behulp van een specialist kunt u tot het ontwerp komen dat perfect bij u past.

Tips mantelzorgwoning indeling

Tips mantelzorgwoning indeling

Zoals benoemd kunt u uw eigen creativiteit loslaten en we raden u hierbij aan om alvast over een aantal zaken na te denken. De plattegrond voor uw mantelzorgwoning kiezen is immers niet iets dat u dagelijks doet. U wilt hier wellicht wel wat nachtjes over slapen. U hoeft de mantelzorgwoning plattegrond niet zelf uit te werken, maar denkt u alvast eens na over het volgende:

 • Wat zijn mijn eisen, bijvoorbeeld grote badkamer of grote keuken? Denk na over de verhoudingen en wat u extra belangrijk vindt in de zorgwoning.
 • Moet u rekening houden met eventuele aanpassingen in de toekomst, die u nu al zou kunnen doen? Denk aan een rolstoelvriendelijke keuken of badkamer.
 • Wilt u een extra grote televisie kwijt, een tafel bij de bank om drinken eenvoudig te pakken, of zijn er andere zaken aan het meubilair die wenselijk zijn? Maak een lijstje van de luxe die u graag zou terugzien in de mantelzorgwoning.
 • Wilt u het toilet in de badkamer, of liever in een apart ruimte? Dit geldt ook voor de keuken, het eetgedeelte en de tv- of hobbyruimte.

Vraag direct een vrijblijvende offerte voor uw nieuwe houten mantelzorgwoning aan

Bent u enthousiast geworden en benieuwd wat Geldersche Houtbouw voor u kan betekenen? Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor uw nieuwe mantelzorgwoning!

Wij begrijpen dat het kiezen van de perfecte mantelzorgwoning een belangrijke beslissing is, en we willen u graag helpen bij elke stap van het proces. Met onze jarenlange ervaring en vakmanschap zorgen we ervoor dat uw houten mantelzorgwoning aan al uw wensen voldoet.

Laat ons weten wat uw ideeën zijn, en ons team staat klaar om een op maat gemaakte offerte voor u samen te stellen. Wacht niet langer en laat uw tuindromen werkelijkheid worden met Geldersche Houtbouw!

Stap 1 van 2

Afmetingen
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 64 MB.

  Stappenplan mantelzorgwoning inrichten

  Bij Geldersche Houtbouw zijn we gespecialiseerd in het bouwen van mantelzorgwoningen. Deze bouwen we prefab en volledig op maat. En uiteraard helpen we u tevens bij het maken van de mantelzorgwoning indeling. Wij gaan als volgt te werk.

   

  Stap 1: Mantelzorgwoning indeling en wensen bepalen

  Bij Geldersche Houtbouw hebben we ontwerpers in huis die op basis van het stellen van de juiste vragen, uw wensen tot in de puntjes kunnen achterhalen. Hierbij gaat het zowel om het uiterlijk van de woning (houtsoort, vorm), als het inrichten van de binnenkant. Zodra we uw eerste wensen helder hebben, kunnen wij u een vrijblijvende offerte aanbieden. Spreekt deze u aan, dan gaan wij verder met de volgende stap.

  TIP: Komt u eens langs in onze showroom in Kootwijkerbroek, dan gaan we graag met u samenzitten voor de eerste stap voor het ontwerpen en realiseren van uw mantelzorgwoning. U kunt ook een van onze Open Mantelzorgwoning Dagen bezoeken. Liever eerst meer informatie ontvangen? U kunt vrijblijvend advies en een offerte aanvragen.

   

  Stap 2: Design en plattegrond mantelzorgwoning uitwerken – 3D-tekening

  Zodra u akkoord geeft op de offerte werken we het design van uw mantelzorgwoning tot in de puntjes uit. Dit doen we graag ook aan de hand van een overzichtelijke 3D-tekening, zodat u een goed beeld krijgt bij wat u mag verwachten. Tevens werken we de mantelzorgwoning plattegrond uit in 2D en op schaal. Uiteraard kunnen we het ontwerp nog aanpassen. Dit doen we net zolang totdat u 100% tevreden bent.

   

  Stap 3: Wij gaan aan de slag met de realisatie!

  Zodra u enthousiast bent over het 3D-ontwerp en ons akkoord geeft, gaan wij aan de slag met het bouwen van de mantelzorgwoning. Dit doen we prefab in onze grote werkplaats, die we u ook graag laten zien als u benieuwd bent. We maken de diverse elementen van de mantelzorgwoning op, zodat we ze daarna op uw locatie in elkaar kunnen zetten. Het voordeel aan prefab is dat de hoofdbewoner niet in de bouwrommel zit.

   

  Stap 4: We bouwen uw mantelzorgwoning op locatie op

  We komen met alle prefab elementen naar u toe en zetten de mantelzorgwoning in elkaar. Normaliter is deze klus binnen 1,5 week geklaard en geniet u van de mantelzorgwoning indeling die helemaal bij uw smaak past. Eventueel kunnen we u tevens helpen bij het inrichten van de woning, zodat deze direct bewoonbaar is.

  Mantelzorgwoning plattegrond laten maken? Geldersche Houtbouw!

  Mantelzorgwoning plattegrond laten maken? Geldersche Houtbouw!

  Voor het bepalen van de mantelzorgwoning indeling en het realiseren van dit bouwwerk, kiest u bij voorkeur voor een specialist. Bij Geldersche Houtbouw gaan we voor maatwerk en zorgen we ervoor dat u tot in de kleinste details tevreden bent. Kom naar onze showroom en laat de plattegrond van uw nieuwe mantelzorgwoning door ons uitwerken!

  Wat zeggen klanten over ons

  Geeft ruimte. Voor elkaar. Om te genieten.

  Realistische visuals
  Realistische visuals
  Het eindresultaat is tekenend voor u.
  3000+ gebouwen
  3000+ gebouwen
  Deze ervaring telt door in ieder project.
  Hoge bouwsnelheid
  Hoge bouwsnelheid
  Moderne, gecontroleerde productie.
  Hoge waardering
  Hoge waardering
  Een 9+ door meer dan 900 klanten.