Mantelzorgwoning in de tuin, mag dat zomaar? Lees hier de regels!

Mantelzorgwoning tuin

Mantelzorgwoning tuin: regels & tips!

Een mantelzorgwoning in de tuin bouwen is een goede keuze als uzelf of uw familie hulp kan gebruiken. En zo heeft u uw geliefden altijd dichtbij! Maar hoe zit het met de regels van een mantelzorgwoning in de tuin? En waar denkt u aan als u een mantelzorgwoning wil laten bouwen? Bij Geldersche Houtbouw zijn we gespecialiseerd in prefab mantelzorgwoningen en we vertellen u graag alles wat u erover wilt weten.

Mantelzorgwoning in tuin regels

Mantelzorgwoning in tuin regels

Voordat u beslist om een mantelzorgwoning in de tuin te laten bouwen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent van de regels. Niet iedereen mag namelijk op elk gewenst moment een bouwwerk voor mantelzorgdoeleinden plaatsen en gebruiken.

In de basis heeft u geen vergunning nodig voor het bouwen van een mantelzorgwoning. Dat was voorheen wel zo, maar is tegenwoordig niet meer. Voor een mantelzorgwoning in uw tuin zijn echter wel regels opgesteld. Zo dient u zich te houden aan de voorschriften uit het Bouwbesluit 2012. Daar staat niets geks in, het zijn voorschriften op het gebied van bruikbaarheid, gezondheid, veiligheid en energiezuinigheid.

Mantelzorgwoning in tuin bewonen, mag dat zomaar?

Mantelzorgwoning in tuin bewonen, mag dat zomaar?

Zojuist hadden we het over de vergunning voor een mantelzorgwoning in de tuin, maar dat is niet alles wat u moet weten. Een mantelzorgwoning mag namelijk alleen gebruikt worden als er sprake is van intensieve mantelzorg. De gemeente kan hiervoor om een verklaring van de huisarts, wijkverpleegkundige of ander sociaal-medisch adviseur vragen.

Daarnaast mag de mantelzorgwoning bewoond worden door maximaal twee personen uit hetzelfde huishouden, waarvan minimaal één persoon de mantelzorg ontvangt of verleent. Tot slot mag alleen de begane vloer van de zorgwoning als leefruimte gebruikt worden. Heeft u ook een zolder, dan mag die alleen voor opslag gebruikt worden.

Wat kost een mantelzorgwoning in de tuin?

Wat kost een mantelzorgwoning in de tuin?

Als u een mantelzorg in uw tuin wilt creëren, dan heeft u daarvoor in de basis twee opties. U kunt ten eerste een bestaand bouwwerk op uw perceel ombouwen tot mantelzorgwoning. In veel situaties zal dit echter niet wenselijk zijn, in verband met beperkte ruimte. Daarom gaat de keuze vaak uit naar het bouwen van een nieuwe mantelzorgwoning in de tuin.

Een mantelzorgwoning in de tuin kunt u wat dat betreft zo basic of luxe maken als u zelf wilt, en dit zal dan ook in verhouding zijn tot de kosten. Bij Geldersche Houtbouw bieden we u graag een vrijblijvende offerte op basis van uw wensen. Zo kunt u zelf beslissen of een prefab houten mantelzorgwoning bij uw budget en wensen past.

Vraag direct een vrijblijvende offerte voor uw nieuwe mantelzorgwoning aan

Bent u enthousiast geworden en benieuwd wat Geldersche Houtbouw voor u kan betekenen? Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor uw nieuwe mantelzorgwoning!

Wij begrijpen dat het kiezen van de perfecte mantelzorgwoning een belangrijke beslissing is, en we willen u graag helpen bij elke stap van het proces. Met onze jarenlange ervaring en vakmanschap zorgen we ervoor dat uw mantelzorgwoning aan al uw wensen voldoet, of het nu gaat om extra opbergruimte, een gezellige buitenlounge of een multifunctionele werkruimte.

Laat ons weten wat uw ideeën zijn, en ons team staat klaar om een op maat gemaakte offerte voor u samen te stellen. Wacht niet langer en laat uw dromen werkelijkheid worden met Geldersche Houtbouw!

Stap 1 van 2

Afmetingen
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 64 MB.

  Mantelzorgwoning tuin: van ontwerp tot realisatie

  Als u een mantelzorgwoning in de tuin wilt bouwen, dan komt hier het een en ander bij kijken. En op dat moment heeft u misschien wel andere zaken aan uw hoofd. Bij Geldersche Houtbouw loodsen we u graag door het proces heen. We werken aan de hand van een aantal stappen uw mantelzorgwoning uit. Dat gaat als volgt in zijn werk.

  TIP: bezoek onze Open Mantelzorgwoning Dagen!

   

  Stap 1: bespreken van persoonlijke wensen

   

  We nodigen u uit in onze showroom in Kootwijkerbroek (Gelderland) waar we u een aantal voorbeelden van houten mantelzorgwoningen laten zien. Laat u inspireren en vertel ons uw eigen wensen. Weet u nog niet wat u wilt? Wij stellen de juiste vragen om uw behoeften te achterhalen. We weten wat u ongeveer wilt en dan kunnen we aan de slag!

   

  Stap 2: vrijblijvende offerte en schets uitwerken

   

  Dat aan de slag gaan begint met het geven van een prijsindicatie. Denkt u er gerust over na, het is vrijblijvend. Besloten dat u de mantelzorgwoning in de tuin wilt laten bouwen? We werken een 3D-tekening voor u uit. Zo krijgt u een goed beeld van hoe uw mantelzorgwoning er in uw tuin uit komt te zien. Deze schets passen we net zolang aan totdat u tot in de kleinste details tevreden bent.

   

  Stap 3: wij gaan snel aan de slag!

   

  We snappen dat het bouwen van een mantelzorgwoning in uw tuin enige haast kan hebben in bepaalde situaties. Daarom spreken we concreet met u de deadlines door. Voor u geen rommel en overlast op de bouwlocatie, want wij maken de zorgwoning prefab in onze grote werkplaats. Alle elementen van de maatwerk woning worden gerealiseerd. Meestal neemt dit slechts enkele maanden in beslag.

   

  Stap 4: de mantelzorgwoning bouwen in de tuin

   

  Zodra alle elementen gereed zijn is het tijd om op te bouwen. We komen naar u toe en bouwen de mantelzorgwoning in uw tuin in circa 1,5 week op. De exacte bouwtijd kan verschillen, afhankelijk van de complexiteit van het bouwwerk, maar dit spreken we vooraf met u af. En moet er nog wat qua inrichting gebeuren? Ook hier helpen we u bij. Zodra alles gereed is zet u de krabbel en geniet u van de bruikbare mantelzorgwoning in de tuin.

  Mantelzorgwoning in tuin bouwen? Geldersche Houtbouw!

  Mantelzorgwoning in tuin bouwen? Geldersche Houtbouw!

  Heeft u aanvullende vragen of spreekt onze werkwijze u aan? Vraag alvast een vrijblijvende offerte aan of kom direct langs in onze showroom. De koffie staat klaar! Samen gaan we voor het meest prachtige ontwerp voor een mantelzorgwoning in uw tuin.

  Wat zeggen klanten over ons

  Geeft ruimte. Voor elkaar. Om te genieten.

  Realistische visuals
  Realistische visuals
  Het eindresultaat is tekenend voor u.
  3000+ gebouwen
  3000+ gebouwen
  Deze ervaring telt door in ieder project.
  Hoge bouwsnelheid
  Hoge bouwsnelheid
  Moderne, gecontroleerde productie.
  Hoge waardering
  Hoge waardering
  Een 9+ door meer dan 900 klanten.