Mantelzorgwoning bouwen | Geldersche Houtbouw

Mantelzorgwoning bouwen

Mantelzorgwoning bouwen in de tuin

Wilt u een mantelzorgwoning bouwen in de tuin, bijvoorbeeld voor uzelf, of een van uw ouders? We vertellen u graag wat meer over de regelgeving, kosten en de stappen die gezet worden om tot de perfecte zorgwoning in de tuin te komen. Bij Geldersche Houtbouw kunnen we uw mantelzorgwoning prefab realiseren. We zoomen dan ook graag in op onze werkwijze, zodat u een beter beeld krijgt bij wat er bij een zorgwoning bouwen komt kijken.

Regelgeving zorgwoning bouwen

Regelgeving zorgwoning bouwen

Voordat u besluit om alles in werking te zetten, wilt u vast nog weten hoe het zit met de regelgeving voor een mantelzorgwoning bouwen.

Goed nieuws, een zorgwoning mag zonder vergunning gebouwd worden. Voorheen was dat wel nodig, maar tegenwoordig is een omgevingsvergunning (bouwvergunning) niet nodig voor een zorgwoning in de tuin op uw eigen terrein. Uitzonderingen: beschermd stadsgezicht of een monumentaal pand.

Wel zijn er regels, u dient te voldoen aan de richtlijnen in het Bouwbesluit 2012, wat betekent dat het bouwwerk geen gevaar mag opleveren voor bewoners, gebruikers en omgeving. Hierin staan een aantal voorschriften betreft bruikbaarheid, veiligheid, gezondheid, milieu en energiezuinigheid.

Gelukkig hoeft u die regels niet tot in de puntjes te ontleden. Bij Geldersche Houtbouw weten we wat wel en niet mag en houden we hier rekening mee bij het bouwen van de zorgwoning. We verhelderen graag al uw vragen omtrent regelgeving en opties.

Wat kost een mantelzorgwoning bouwen?

Wat kost een mantelzorgwoning bouwen?

Het is lastig om exact te zeggen wat de kosten van een mantelzorgwoning bouwen zijn. Wanneer u op het internet kijkt, valt het u wellicht op dat de prijzen flink uiteen lopen. Bovendien hangt het af van tal van factoren, waaronder de omvang en de houtsoort.

Bij Geldersche Houtbouw werken we volledig op maat, want iedereen heeft immers andere behoeften en wensen. Wij communiceren daarom geen vaste prijzen, maar geven u graag een prijsinschatting op basis van uw wensen. Wilt u een mantelzorgwoning laten bouwen, geef ons dan een omschrijving van wat u graag zou willen en vraag een vrijblijvend en persoonlijk prijsvoorstel aan. Uiteraard kunt u hier rustig over nadenken.

Daarnaast nodigen we u van harte uit in onze showroom, waar we graag met u rond de tafel gaan zitten om nóg specifieker een offerte uit te werken. Kom gerust een langs, zo krijgt u ook een beter beeld van de mogelijkheden bij een zorgwoning bouwen.

Zorgwoning bouwen op maat, van ontwerp tot bouw

Wilt u een zorgwoning bouwen in uw tuin, dan is het belangrijk om te beseffen dat hier flink wat bij komt kijken. En u heeft op dat moment waarschijnlijk wel andere zaken aan uw hoofd. Het is daarom handig om het bouwen van de zorgwoning uit te besteden bij een partij die zowel het ontwerp als de realisatie uit handen neemt. Graag geven we u een globaal overzicht van hoe dat in zijn werk gaat.

 

Stap 1: bespreken van persoonlijke wensen

Wie weet heeft u al een concreet idee voor het design van de zorgwoning, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat u geen idee heeft. In onze showroom in Kootwijkerbroek doet u inspiratie op. Daarnaast weten wij door jarenlange ervaring de juiste vragen te stellen, zodat we helder krijgen wat er goed bij u en de zorgbehoevende past. Op basis daarvan kunnen we alvast een eerste schets maken en een kostenindicatie geven.

 

Stap 2: vrijblijvende offerte en schets uitwerken

Uiteraard wilt u weten of het bouwen van een mantelzorgwoning binnen uw budget past. Wij denken daarom graag met u mee en kunnen u vertellen welke aanpassingen mogelijk zijn om het kostenplaatje te reduceren. We werken de schets tot in detail uit, en leveren u een fotorealistische 3D-tekening op. Zo krijgt u een goed beeld bij de mantelzorgwoning die we voor u gaan bouwen als u akkoord geeft.

 

Stap 3: wij gaan snel aan de slag!

Een mantelzorgwoning bouwen is niet altijd iets dat u goed kunt plannen. Wie weet heeft u deze snel nodig. Wij zijn helder over de deadlines en werken snel. Gaat het om spoed, laat het ons dan zeker weten. We spreken een opleverdatum met u af en gaan direct aan de slag in onze werkplaats. Daar bouwen we prefab, zodat u thuis niet in de rommel zit. Afhankelijk van de grootte van de zorgwoning, neemt dit normaal gezien enkele maanden in beslag.

 

Stap 4: de mantelzorgwoning bouwen in de tuin

Zodra alle onderdelen voor het prefab mantelzorgwoning bouwen gereed zijn gemaakt in onze werkplaats, komen we met alle elementen naar u toe. We bouwen uw nieuwe zorgwoning in circa 1,5 week op. Afhankelijk van wat er qua inrichting nog moet gebeuren, is de nieuwe woning binnen enkele weken al klaar voor gebruik!

Vraag direct een vrijblijvende offerte voor uw nieuwe mantelzorgwoning aan

Bent u enthousiast geworden en benieuwd wat Geldersche Houtbouw voor u kan betekenen? Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor uw nieuwe mantelzorgwoning!

Wij begrijpen dat het kiezen van de perfecte mantelzorgwoning een belangrijke beslissing is, en we willen u graag helpen bij elke stap van het proces. Met onze jarenlange ervaring en vakmanschap zorgen we ervoor dat uw mantelzorgwoning aan al uw wensen voldoet, of het nu gaat om extra opbergruimte, een gezellige buitenlounge of een multifunctionele werkruimte.

Laat ons weten wat uw ideeën zijn, en ons team staat klaar om een op maat gemaakte offerte voor u samen te stellen. Wacht niet langer en laat uw dromen werkelijkheid worden met Geldersche Houtbouw!

Stap 1 van 2

Afmetingen
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 64 MB.
  Mantelzorgwoning laten bouwen? Geldersche Houtbouw!

  Mantelzorgwoning laten bouwen? Geldersche Houtbouw!

  Overweegt u om een mantelzorgwoning te laten bouwen? En heeft u nog aanvullende vragen? Geen probleem, Bij Geldersche Houtbouw vertellen we u graag alles wat u wilt weten. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan als u alvast een prijsindicatie wilt.

  Daarnaast nodigen we u van harte uit in onze showroom in Kootwijkerbroek. Zo krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden. Wist u dat een mantelzorgwoning bij ons niet onderdoet aan een hoofdwoning? Wij zijn flexibel en bieden tal van opties om het uw geliefde of familielid zo comfortabel mogelijk te maken in de nieuwe betrekking!

  Wat zeggen klanten over ons

  Geeft ruimte. Voor elkaar. Om te genieten.

  Realistische visuals
  Realistische visuals
  Het eindresultaat is tekenend voor u.
  3000+ gebouwen
  3000+ gebouwen
  Deze ervaring telt door in ieder project.
  Hoge bouwsnelheid
  Hoge bouwsnelheid
  Moderne, gecontroleerde productie.
  Hoge waardering
  Hoge waardering
  Een 9+ door meer dan 900 klanten.