Kapschuur bouwen | Geldersche Houtbouw

Kapschuur bouwen

Stappenplan kapschuur bouwen: zelf of uitbesteden

Met de tips in dit artikel weet u wat nodig is om een mooie kapschuur te bouwen.

De kapschuur is een ware eyecatcher, die geliefd is dankzij de fijne combinatie van esthetiek en functionaliteit. Bij deze overkapping is de voorkant open, en zijn de achterwand en één of meerdere zijwanden gesloten. Vaak wordt de kapschuur gecombineerd met een dicht gedeelte, waar u bijvoorbeeld fietsen of tuingereedschappen in kwijt kunt. Wilt u een prachtige kapschuur bouwen? Doe uw voordeel met de tips in dit artikel.

Kapschuur bouwen of laten bouwen

Kapschuur bouwen of laten bouwen

We hebben hieronder een concreet stappenplan uiteen gezet, dat u kunt volgen als u een kapschuur wilt bouwen. U kunt het bouwen van de kapschuur ook uitbesteden, bijvoorbeeld aan Geldersche Houtbouw. Wij begeleiden u gedurende het ontwerp proces, en zorgen voor de realisatie van uw prachtige kapschuur. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan als u benieuwd bent naar de kapschuur kosten, of maak een showroom afspraak.

Stappenplan voor kapschuur bouwen

Zelf aan de slag gaan of uitbesteden, die keuze is aan u. Wanneer u uitbesteedt bent u wellicht wat duurder uit, maar geniet u wel zeker van een professionele kapschuur, met garantie. Het kan in ieder geval nooit kwaad om een vrijblijvende offerte aan te vragen, en dan kunt u daarna altijd nog beslissen. Vooralsnog is het tijd om na te denken over een aantal keuzes op het gebied van design en realisatie. We nemen u stap voor stap mee!

1. Nadenken over doel en wensen

1. Nadenken over doel en wensen

Waarom wilt u een kapschuur bouwen? Om in de zomer te genieten onder de overkapping, of om extra opbergruimte te creëren? Een ruimte waar u zich terug kunt trekken met een boek, of even kunt pauzeren als u in de tuin werkt? Borrelen met familie en vrienden? Een kapschuur kan het u allemaal bieden. Aan u om na te denken wat u precies ermee wilt. Optioneel kunt u uw kapschuur zelfs combineren met een carport.

TIP: In de showroom van Geldersche Houtbouw bent u meer dan welkom om inspiratie op te komen doen. U krijgt een goed beeld bij de mogelijkheden van uw kapschuur.

2. Bepaal de locatie en omvang van de kapschuur

2. Bepaal de locatie en omvang van de kapschuur

Nu u weet waarvoor u uw kapschuur gaat gebruiken, en welke eisen en wensen uw nieuwe bouwwerk heeft, kunt u beter bepalen wat de gewenste omvang is. Uiteraard moet u hiervoor wel ruimte hebben in uw tuin. Om een indicatie te krijgen van hoe dat er ongeveer uitziet, kunt u de gewenste omvang met lint afzetten. Loopt u er eens doorheen om een goed idee te krijgen van de omvang van de ruimte en stel bij waar wenselijk.

3. Kies het materiaal en de opmaak

3. Kies het materiaal en de opmaak

Een witte of zwarte kapschuur, of juist in de traditionele houtkleur? Combinaties van? Het kan allemaal. Zweeds rabat, waarbij de planken horizontaal over elkaar heen vallen, is ook erg populair. Het geeft een blokhut effect. Vaak wordt een kapschuur van hout gekozen, omdat hout als materiaal eenmaal erg goed past bij dit type bouwwerk. En middels de juiste voorbehandeling is het uitstekend bestand tegen insecten, houtrot en brand.

4. Basisschets van het ontwerp maken

4. Basisschets van het ontwerp maken

U weet de omvang en het materiaal, nu is het tijd om uw nieuwe kapschuur in te tekenen. Hoe komt deze er precies uit te zien? Probeer een 3D-tekening te realiseren, of laat dit bijvoorbeeld doen door Geldersche Houtbouw. Zo krijgt u past echt een goed beeld van uw nieuwe, houten kapschuur. Laat het basis design even rusten, dit kunt u later nog bijwerken. Zolang de basis maar goed staat kunt u verder met de volgende stap.

Vraag direct een vrijblijvende offerte voor uw nieuwe houten kapschuur aan

Bent u enthousiast geworden en benieuwd wat Geldersche Houtbouw voor u kan betekenen? Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor uw nieuwe houten kapschuur!

Wij begrijpen dat het kiezen van de perfecte kapschuur een belangrijke beslissing is, en we willen u graag helpen bij elke stap van het proces. Met onze jarenlange ervaring en vakmanschap zorgen we ervoor dat uw houten kapschuur aan al uw wensen voldoet, of het nu gaat om extra opbergruimte, een gezellige buitenlounge of een multifunctionele werkruimte.

Laat ons weten wat uw ideeën zijn, en ons team staat klaar om een op maat gemaakte offerte voor u samen te stellen. Wacht niet langer en laat uw tuindromen werkelijkheid worden met Geldersche Houtbouw!

Stap 1 van 2

Afmetingen
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 64 MB.
  5. Vergunningen regelen indien nodig

  5. Vergunningen regelen indien nodig

  Soms heeft u een vergunning nodig voor het bouwen van een kapschuur. U kunt dit checken via ons artikel over schuur bouwen regels. We snappen overigens al te goed dat u geen zin heeft om die eventuele vergunningen te regelen. Wanneer u kiest voor Geldersche Houtbouw als partner voor het bouwen van uw houten kapschuur, nemen wij het hele vergunningsproces voor u uit handen. U heeft er dus geen omkijken naar.

  6. Ontwerp finetunen

  6. Ontwerp finetunen

  Tijd om de puntjes op de i te zetten! De laatste aanpassingen aan het design worden doorgevoerd, zodat u 100% tevreden bent over het ontwerp. Het wordt bovendien omgezet in een uitvoerbaar concept.

  7. Planning in orde maken

  7. Planning in orde maken

  In een planning geeft u aan wat op welk moment gaat gebeuren. Misschien moet u eerst nog materiaal bestellen of de fundering in orde maken. Het is altijd van belang dat u voldoende tijd inrekent, voor eventuele tegenslagen.

  8. Kapschuur bouwen

  8. Kapschuur bouwen

  Aan de slag met het bouwen van uw kapschuur! Dit doet u zelf of besteedt u uit. Indien u samenwerkt met Geldersche Houtbouw dan heeft u hier zelf geen werk aan. Wij nemen de gehele realisatie van uw houten kapschuur uit handen. Voor u het weet geniet u van uw kersverse bouwwerk, dat staat te stralen in uw tuin!

  Kapschuur laten bouwen: Geldersche Houtbouw!

  Kapschuur laten bouwen: Geldersche Houtbouw!

  Bij Geldersche Houtbouw kiest u voor volledige ontzorging voor het ontwerpen en realiseren van uw nieuwe houten kapschuur. Bovendien bouwen wij prefab alle elementen op, zodat u minimaal last heeft van bouwrommel en herrie. Wij kunnen uw nieuwe parel razendsnel bouwen. Meer weten? Kom langs in onze showroom, vraag een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op voor al uw vragen over kapschuur bouwen.

  Geeft ruimte. Voor elkaar. Om te genieten.

  Realistische visuals
  Realistische visuals
  Het eindresultaat is tekenend voor u.
  3000+ gebouwen
  3000+ gebouwen
  Deze ervaring telt door in ieder project.
  Hoge bouwsnelheid
  Hoge bouwsnelheid
  Moderne, gecontroleerde productie.
  Hoge waardering
  Hoge waardering
  Een 9+ door meer dan 900 klanten.