Houten woning bouwen | Geldersche Houtbouw

Houten woning bouwen

Houten woning bouwen? Dit wilt u weten!

De bijzondere uitstraling van een houten woning wordt door veel mensen gewaardeerd. Het ziet er uniek uit, ideaal voor iedereen die op zoek is naar iets anders dan anders. Bovendien zitten er ook nog meerdere voordelen aan het bouwen met hout ten opzichte van stenen bouw. In dit artikel vertellen we u graag wat meer over de voordelen, kosten en mogelijkheden, zodat u weet of een houten woning bouwen bij u past.

Voordelen houten huis bouwen

Voordelen houten huis bouwen

Hout is in de eerste plaats een prachtige materiaalsoort, wat het een uitstekende keuze maakt voor liefhebbers van een unieke uitstraling. Er zijn allerlei stijlen mee te creëren, van klassiek tot modern, robuust, strak, et cetera. Bovendien zijn (delen van) de houten woning in allerlei kleuren te spuiten, voor de perfecte afwerking met prettige akoestiek.

Daarnaast is een houten huis duurzaam, dit op meerdere manieren. Doordat hout rechtstreeks uit de natuur komt, heeft het een duurzame look. Het gaat jarenlang mee als het op de juiste manier behandeld wordt. Het hout komt (bij Geldersche Houtbouw) uit beheerde bossen, waarbij er telkens bomen terug geplant worden.

Ook voor de energierekening is het een goede keuze. Gevoelsmatig voelt het al warmer aan dan steen of beton, en het neemt ook daadwerkelijk sneller warmte op. Een groot voordeel in de winter. Hoe zit dan dat in de zomer? Hout koelt ’s nachts juist erg snel af, waardoor u de dag steeds weer fris begint. Vergeet de airco, de houten woning doet het werk!

Dan de factor brandveiligheid, iets waar veel mensen aan twijfelen als ze overwegen om een houten woning te bouwen. Wat veel mensen niet weten is dat hout, indien op de juiste manier behandeld, juist een brandvertragende werking heeft. Wel zo prettig.

Tot slot gaat een houten woning een leven lang mee. De lange levensduur is uiteraard van toepassing als u kiest voor kwalitatief hout en vakmanschap qua opbouwen. De levensduur wordt dan geschat tussen de 100 en zelfs 500 jaar (stenen woning gemiddeld 120 jaar).

TIP: houten prefab woning bouwen

Wilt u zo min mogelijk ongemak ervaren aan de bouw van een houten woning? Laat dan een houten prefab huis bouwen. Deze wordt in een werkplaats in elkaar gezet, en hoeft vervolgens nog slechts op locatie opgebouwd te worden. Dat bespaart veel tijd (en dus rommel op de bouwplaats). Uw nieuwe houten huis staat binnen circa 6 weken!

Nadelen houten woning

Nadelen houten woning

Een nadeel aan een houten woning kan zijn dat deze veel onderhoud nodig heeft. Met de nadruk op kán, want wanneer u de juiste houtsoort kiest dan gaat uw nieuwe houten woning jarenlang mee, zonder dat u er veel aan hoeft te doen. Het hout krijgt een speciale beschermlaag die weert tegen ongedierte, schimmels en weersinvloeden.

Verder is een houten woning in de basis meer gehorig dan een stenen woning. Gelukkig is dit op te lossen met het juiste isolatiemateriaal. Het juiste isolatiemateriaal zorgt er tevens voor dat warmte in de zomer minder snel binnenkomt.

Houten woning kosten

Houten woning kosten

Zoals u leest zitten er flink wat voordelen aan een houten woning bouwen. Spreken ze u aan? Dan bent u vast en zeker ook benieuwd naar de kosten. Belangrijk om te weten is dat u het bouwen van een houten huis zo goedkoop of duur kunt maken als u zelf wilt. Bovendien zijn de kosten ook afhankelijk van de grootte van uw nieuwe woning.

Al bij al is een houten huis bouwen niet per se goedkoper of duurder dan een stenen huis, afhankelijk van de manier van inrichten en afwerken. Om u een goede kostenopgave te kunnen geven, raden we u aan om een vrijblijvende offerte aan te vragen.

Vraag direct een vrijblijvende offerte voor uw nieuwe houten woning aan.

Bent u enthousiast geworden en benieuwd wat Geldersche Houtbouw voor u kan betekenen? Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor uw nieuwe houten woning!

Wij begrijpen dat het kiezen van de perfecte woning een belangrijke beslissing is, en we willen u graag helpen bij elke stap van het proces. Met onze jarenlange ervaring en vakmanschap zorgen we ervoor dat uw houten woning aan al uw wensen voldoet, of het nu gaat om extra opbergruimte, een gezellige buitenlounge of een multifunctionele werkruimte.

Laat ons weten wat uw ideeën zijn, en ons team staat klaar om een op maat gemaakte offerte voor u samen te stellen. Wacht niet langer en laat uw tuindromen werkelijkheid worden met Geldersche Houtbouw!

Stap 1 van 2

Afmetingen
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 64 MB.
  Houtbouw woning van welke houtsoort?

  Houtbouw woning van welke houtsoort?

  Ook de gekozen houtsoort heeft invloed op uw houten woning kosten. Deze krijgen bij kwalitatieve bouwwerken een speciale behandeling, waardoor uw huis langer meegaat. Bijvoorbeeld thermische modificatie, een warmtebehandeling waardoor het hout van nature een brandvertragende werking krijgt en extra goed weert tegen schimmels en houtrot.

  • Houtskeletbouw huis: Voor de constructie wordt vaak vurenhout gebruikt. Dit type hout is makkelijk te bewerken, licht, sterk en betaalbaar.
  • Gevelbekleding houten huis: Zowel douglashout als vurenhout zijn goede keuzes. Deze houtsoorten zijn te bewerken in kleur, voor de gewenste houttint. Dit type hout  kan thermisch gemodificeerd worden. Ook grenen, ayous en frake zijn goede keuzes.
  • Overkapping aan houten huis: Voor een carport of overkapping wordt eikenhout ook vaak geprefereerd, wegens de robuuste uitstraling en de stevigheid van deze soort.
  Regelgeving houten huis bouwen

  Regelgeving houten huis bouwen

  Voor het bouwen van een houten huis dient u zich te houden aan het bestemmingsplan van de gemeente. Normaal gezien heeft u bij bouwen en verbouwen een omgevingsvergunning nodig. Bovendien moet u voldoen aan de regels uit het Bouwbesluit 2012. Op de website van de Rijksoverheid leest u hier meer over.

  Verder is navraag bij uw gemeente de oplossing om tot in detail te weten wat wel en niet mag, en waar u extra vergunningen voor nodig heeft. Bij Geldersche Houtbouw kunnen we u hier tevens meer over vertellen op basis van uw wensen, dus stel ons gerust uw vragen.

  Het proces van ontwerp tot realisatie

  Wilt u een houten woning laten bouwen, voor permanente bewoning, als mantelzorg- of vakantiewoning? Hier komt flink wat bij kijken! Bij Geldersche Houtbouw hebben we hierin jaren ervaring, en schetsen we graag het stappenplan voor het bouwen van een houten huis aan de hand van onze eigen werkwijze.

   

  Stap 1: advies inwinnen en eerste schets maken

  Goed advies inwinnen is de eerste stap. Laat u gedegen informeren in onze showroom in Kootwijkerbroek. We vertellen u over de mogelijkheden, en horen graag uw wensen qua design en budget. Op basis daarvan kunnen we een eerste schets maken. U ontvangt daarna een vrijblijvende offerte, alvorens we gaan finetunen.

   

  Stap 2: schets uitwerken en 3D-ontwerp bouwen

  Als de schets compleet naar wens is, gaan onze tekenaars aan de slag met een 3D-ontwerp. U krijgt dan een goed beeld van hoe uw nieuwe houten woning eruit ziet. Uiteraard kunnen we op basis hiervan nog aanpassingen doorvoeren.

   

  Stap 3: prefab huis bouwen in onze werkplaats

  Zodra u tot in de puntjes tevreden bent gaan wij aan de slag met het bouwen van uw prefab woning in onze werkplaats. Van constructie tot wanden en daken. Normaal gezien duurt dat maximaal 6 maanden, maar vaak kan het nóg sneller!

   

  Stap 4: houten huis opbouwen bij u thuis

  We spreken een datum af, en dan komen we met alle elementen naar uw locatie om uw nieuwe houten huis in elkaar te zetten. Binnen circa 1,5 week staat de gehele woning al op zijn plek. Zo’n 5 weken later is de woning ook van binnen gereed om te wonen.

  Houten huis laten bouwen? Geldersche Houtbouw!

  Houten huis laten bouwen? Geldersche Houtbouw!

  Enthousiast over het bouwen van een houten woning? Dan bent u bij Geldersche Houtbouw aan het juiste adres. Wij nodigen u van harte uit in onze showroom in Kootwijkerbroek, waar de koffie klaarstaat en waar we graag uw wensen met u bespreken. Bovendien ontdekt u bij ons voorbeelden om inspiratie op te doen, en laten we u tevens een kijkje nemen in onze productiehal. Tot snel?!

  Wat zeggen klanten over ons

  Geeft ruimte. Voor elkaar. Om te genieten.

  Realistische visuals
  Realistische visuals
  Het eindresultaat is tekenend voor u.
  3000+ gebouwen
  3000+ gebouwen
  Deze ervaring telt door in ieder project.
  Hoge bouwsnelheid
  Hoge bouwsnelheid
  Moderne, gecontroleerde productie.
  Hoge waardering
  Hoge waardering
  Een 9+ door meer dan 900 klanten.