Waar op letten bij aankoop van een overkapping?

De overkapping wordt steeds populairder. Dat is ook niet gek, want een overkapping in de tuin verrijkt het buitenleven enorm! 

Wat zijn redenen om een overkapping aan te schaffen en waar moet u dan op letten bij de aanschaf?

 

REDENEN GENOEG...

Er zijn redenen genoeg om een overkapping in de tuin te laten bouwen. Denk maar aan een plaats waar u zich kunt ontspannen en toch de lekkere buitenlucht mee krijgt. Een beschutte plek waar u in zonneschijn maar ook in de regen heerlijk kunt genieten. Zelfs als het kouder wordt. Wat dacht u van een kachel?

 

slide insp

 

De reden waarom een overkapping vaak wordt gekozen, is gewoon de gezellige huiselijkheid die een overkapping uitstraalt. Samen een kop koffie of een glas wijn nuttigen en aandacht voor elkaar, in een knusse, houten overkapping. Niets is mooier dan dat!

 

Insp 2

 

Daarnaast is een overkapping ook de ideale plek voor visite of een feestje. Het scheelt rommel in huis en u kunt er in barbecueën, zelfs wanneer het regent. Daarbij is er een vergrote ruimte door de vrije in- en uitloop in de tuin.

De sfeer van hout, een brandend haardvuur en een dekentje zorgt ervoor dat u zich behaaglijk voelt. Het vakantiegevoel, maar dan gewoon achterin eigen tuin!

 

Gemak is een belangrijke reden die vaak vergeten wordt. De terrasstoelen, tafels en accessoires kunnen gewoon blijven staan. Daarbij is een houten overkapping ook mooi. Het is meestal de eyecatcher in de tuin!

 

insp 3

 

DE MOGELIJKHEDEN

Wanneer u op zoek bent naar een overkapping zijn er verschillende mogelijkheden. Ten eerste is belangrijk dat u weet wat u mag bouwen qua vergunning. U kunt dit aan de gemeente vragen of op het omgevingsloket vinden (https://www.omgevingsloket.nl/). Als u weet wat u mag bouwen, is het verstandig om goed na te denken over wat u met de overkapping wilt doen. Een overkapping kan bestaan uit enkel de overkapping zelf. De houten overkapping kan ook worden gecombineerd met een schuur, garage of carport. Bij een hoger bouwwerk kunt u ervoor kiezen om een zolder te nemen met een mooi afgewerkt plafond.

 

Knipsel

 

 

Wilt u er in loungen en komt er een jacuzzi te staan? Met hoeveel mensen wilt u er zitten en wat zijn de afmetingen van uw tuin? Afhankelijk van de ligging van de tuin en de stand van de zon kan er worden gekozen voor ramen om extra licht in de overkapping te krijgen. Een glazen pui, een dichte wand of een wind screen voor bescherming tegen wind behoren ook tot de mogelijkheden.

 

STIJL

De stijl van de woning en van de tuin is erg belangrijk om het project te laten slagen. Het is belangrijk dat stijlen overeenkomen voor een gaaf totaalplaatje. Een plat dak heeft een wat modernere uitstraling dan het meer traditionele zadeldak. Een schilddak oogt wat luxer, terwijl een zadeldak met de nok uit het midden de veldschuur nabootst. Uiteraard moeten alle wensen in uw budget passen. Wanneer u een overkapping of veranda wilt en u pakt ook direct de tuin aan, dan is het verstandig om met de overkapping te beginnen, zodat er voldoende ruimte om de bouwplek is.   

 

 Knipsel 2

 

SHOWROOM, KENNIS, ADVIES

Het is verstandig om voldoende kennis te vergaren alvorens een overkapping te kopen. In onze showroom kunt u een aantal verschillende modellen zien. Maar even belangrijk zijn onze adviseurs en ontwerpers met hun ervaring en frisse kijk op de mogelijkheden!

 

DSC01492

 

Maak vrijblijvend een afspraak, bezoek onze showroom en ervaar Geldersche Houtbouw!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aart Mulder 5-9-2018